Vali Dr. Kemal Kızılkaya, Gymnasiade 2022'de Atletizm 100 metre yarışlarında dünya üçüncüsü olan Milli Sporcumuz Orçun Ünalan’ı makamında kabul etti.

Milli Sporcu Ünalan’a başarısından dolayı hediye veren Vali Kızılkaya, başarılarının devamını dileyerek tebrik etti.

Türkiye, Uluslararası Okul Sporları Federasyonu (ISF) tarafından Fransa’da gerçekleştirilen okul sporlarının en büyük organizasyonu Gymnasiade 2022’nin ilk gününde 2 bronz madalya kazandı.

Gymnasiade Yarışmalarına katılan iki sporcudan birisi olan Bozüyük Fen Lisesi öğrencisi Orçun Ünalan, Dünya 3’üncüsü olarak Gymnasiade tarihinde Türkiye’ye 100 metrede madalya getiren ilk isim olarak kayda geçti.

Türkiye Atletizm Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, Caen kentinde başlayan organizasyonun ilk gününde Utku Göler ve Bilecikli Orçun Ünalan yarıştı.

Erkekler 3 bin metrede 16 yaşındaki Utku Göler, 8.16.72’lik derecesiyle yarışı üçüncü tamamlarken, Haydar Doğan’a ait 1986’dan kalma 18 yaş altı Türkiye rekorunu geliştirdi. Doğan’ın 1986’da yine Fransa’daki Gymnasiade’de elde ettiği 8.18.22’lik dereceyi 36 yıl sonra 1,5 saniye geliştiren Göler, büyük bir başarıya imza attı.

ORÇUN, İLK İSİM OLARAK KAYDA GEÇTİ

Erkekler 100 metre mücadelesinde ise Orçun Ünalan, 10.68’lik derecesiyle finalde üçüncü olarak bronz madalya elde etti. Orçun Ünalan, Gymnasiade tarihinde Türkiye’ye 100 metrede madalya getiren ilk isim olarak kayda geçti.

Editör: TE Bilişim