Vali Dr. Kemal Kızılkaya, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı.

Vali Kızılkaya mesajında şu ifadelere yer verdi; “23 Nisan 1920'de açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi, Kurtuluş Savaşımızın en önemli dönüm noktasını teşkil etmektedir. Zira bu sayede milletimiz, bağımsızlık ve özgürlük iradesini tüm dünyaya duyurmuştur. Milletimizi ortak hedef etrafında bir araya getiren ilk meclisimiz, vatan sevgisinin, birlik ve beraberliğin, hür yaşama arzusunun en güzel sembolü olmuştur.

Milletimiz için bu kadar derin anlamlar ifade eden 23 Nisan tarihi, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından ülkemiz ve dünya çocuklarına armağan edilmiştir. Böylece; 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, gelecek nesillere verilen önemin ve güvenin simgesi haline gelmiştir.

Geleceğimizin teminatı olan en kıymetli hazinemiz, çocuklarımızın, vatanını ve milletini seven milli ve manevi değerlerine bağlı, ülkesi için çalışıp üreten, özgüven sahibi, donanımlı, girişimci, ufku geniş bireyler olarak yetiştirilmelerini sağlamak ortak sorumluluğumuz ve hedefimizdir. Bu vesile ile kıymetli evlatlarımıza seslenmek istiyorum;

"Sevgili Çocuklar, istikbalimiz sizlerin omuzlarında yükselecek, milli ruh sizlerle birlikte yaşamaya devam edecektir. Geleceğimizin güvencesi olan sizler ile milli egemenliğimiz ve bağımsızlığımız korunacak ve yaşatılacaktır. Ülkemizi 'muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarma azim ve kararlılığını göstereceğinizden asla şüphem yoktur. Sizlerin gözlerindeki ışık ve yüreklerinizde taşıdığınız umut, ülkemizin geleceği adına bizlere güç vermektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, bugünü anlamlandıran ve geleceğimizin teminatı olan tüm çocuklarımızı sevgiyle kucaklıyorum.

Dünyanın tüm çocuklarına barış ve mutluluk getirmesi temennisiyle, evlatlarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramlarını kutluyorum.”

Editör: TE Bilişim