Vali Dr. Kemal Kızılkaya, Karayolu Trafik Haftası kapsamında düzenlenen trafik uygulamasına katıldı.

İçişleri Bakanlığı koordinesinde Trafik Haftası kapsamında Karayolu Trafik Güvenliği Günü ilan edilen 7 Mayıs’ta Emniyet ve Jandarma ekiplerinin katılımıyla 81 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen trafik uygulamasında Vali Kızılkaya; sürücülere ve yayalara, yaya önceliği konusunda uyarılarda bulunarak bilgilendirdi.

Bu yıl Karayolu Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında İçişleri Bakanlığımızın “Yayalar İçin 5 Adımda Güvenli Trafik” mottosunu ön plana çıkardığını söyleyen Vali Kızılkaya, karayollarında tüm yol kullanıcıları için düzenli ve güvenli bir trafik ortamının sağlanması, ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarının azaltılarak can kayıplarının önlenmesi, vatandaşların huzur ve güven içerisinde seyahat etmeleri ve sürücülerin trafik kural ihlal davranışların en aza indirilmesini hedeflediklerini vurguladı.

Vali Kızılkaya yaptığı açıklamada; “Ülkemizde eş zamanlı olarak Bilecik’te de farkındalık oluşturmak için çeşitli etkinlikler yürütülmektedir. Hafta boyunca bu çalışmalarımız devam edecektir. Trafik kurallarına uymak şüphesiz hayatımız için çok kıymetlidir.  Geçtiğimiz bayram tatili süresince görüyoruz ki aldığımız tedbirler kapsamında trafik kazaları azalmıştır. Aynı şekilde meydana gelen kazalarda da can ve mal kaybı azalmıştır. Geçtiğimiz Ramazan Bayramı tatili süresince 852 personel, 196 araç ve 8 drone görevlendirmişti. Bu süre içerisinde ilimiz sınırları içerisinde yaşanan 8 kazada 13 vatandaşımız hafif yaralanmıştır. Bu oran geçtiğimiz yıllardaki bayram tatili dönemlerinde yaşanan trafik kazalarına oranla oldukça düşük bir seviyedir. Kurallara uyduğumuz sürece trafikte daha güvenli hayat süreceğiz. Trafikte yayalarımız ve sürücülerimiz üzerlerine düşen görevleri yerine getirme konusunda gerekli hassasiyeti göstermeliler” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim