Vali Kemal Kızılkaya’nın talimatları doğrultusunda kentteki trafik sorunun çözümü noktasında Atatürk Bulvarı üzerinde kavşak çalışması başlatıldı.

Bilecik’teki vatandaşlar ve sürücüler için özellikle sabah ve akşam saatlerinde trafik çekilmez hale geldi. Adeta çileye dönen trafik yoğunluğunun giderilmesi noktasında Vali Kızılkaya, İçişleri Bakanlığının başlattığı “Bi Hareketine Bakar Hayat” kampanyası kapsamında gerçekleştirilen trafik denetiminde yaptığı açıklamada Bilecik’te okula gidiş, çıkış ve mesai saatlerinde yaşanan trafik yoğunluğunun önümüzdeki günlerde rahatlayacağını bildirmişti.

Bu noktada çift yönlü parka izin verilmeyeceğinin altını çizen Vali Kızılkaya, “Trafik sinyalizasyon konusunda en efektif ve verimli şekilde düzenin işlemesi için arkadaşlarımız gayret ediyorlar. Yine aynı zamanda şehrimizin ana caddesinde çift yönlü park yapan vatandaşlarımız oluyor. Bunların kaldırılması konusunda gayretli çalışmalar devam ediyor. Ben buradan şunu ifade etmek isterim ki şehir meydanında ki çift yönlü trafiğe müsaade etmeyeceğiz bunda sonra. Bundan önce de müdahale ettiğimiz gibi daha dikkatli olacağız. Vatandaşlarımıza, emniyet güçlerimize yardımcı olmalarını ve bu anlamda kural ihlali yapmamaları gerektiğini ifade etmek istiyorum. Güvenli trafik için hepimizin trafik kurallarına uymamız gerektiğini, kolektif bir sorumluluk gerektirdiğini trafikteki hayatın buna dikkatinizi çekmek istiyorum” şeklinde konuşmuştu.

Kentteki trafik sorununu çözemeye kararlı olan Vali Dr.Kemal Kızılkaya, İl Emniyet Müdürlüğü ve Ertuğrulgazi Polis Merkezi önündeki beton dubalar ile başlattığı trafiği rahatlatma çalışmalarını Atatürk Bulvarı’na taşıdı.

Atatürk Bulvarı üzerinde Trafik Komisyonundaki görüşmeler üzerine Karayolları ile Trafik ekiplerinin hummalı çalışması başlarken, Atatürk heykelinin etrafındaki havuzun ve Kayı Plaza önündeki yaya geçidinin daraltılacağı ve kavşakta boylu boyuna her iki yönlü olarak park düzenlemesine gidileceği öğrenildi.

Editör: TE Bilişim