Vali Dr. Kemal Kızılkaya 741. Söğüt Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri açılış programına ilişkin açıklama yaptı. Vali Kızılkaya, “Kayı Boyu’nun 400 çadırla tam da bulunduğumuz yerde başlayan var olma mücadelesi, önünde bulunduğumuz Türk Büyüklerinden aldığı manevi güçle Söğüt’ten Üç kıtaya yayılmış, aşiretlikten dünyaya hükmeden bir cihan devletine ermiştir.” İfadelerini kullanarak Söğüt’ün tarih içerisinde Türklük için ne kadar önemli olduğunu vurguladı.

Vali Kızılkaya’nın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Kıymetli Misafirler,

Hanımefendiler Beyefendiler,

741’incisini kutladığımız Söğüt Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri açılış programına hepiniz hoş geldiniz diyor en kalbi duygularımla selamlıyorum.

Kayı Boyu’nun 400 çadırla tam da bulunduğumuz yerde başlayan var olma mücadelesi, önünde bulunduğumuz Türk Büyüklerinden aldığı manevi güçle Söğüt’ten Üç kıtaya yayılmış, aşiretlikten dünyaya hükmeden bir cihan devletine ermiştir.

Böylesine büyük bir medeniyetin torunları olmak bizler için gurur sebebidir.

Günümüzde hala bizlere ve tüm Türk dünyasına ilham olan Kayı’nın töresi, Edebali’nin öğretileri ve Atamız Ertuğrul Gazi’nin yiğitliği yolumuzu aydınlatmaya devam etmektedir.

741 yıldır aralıksız kutladığımız Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri’mizle Kayı’nın Beyi Ertuğrul Gazi nezdinde tüm Türk Büyüklerimize olan saygımızı hep birlikte sunuyoruz.

Bu yıl kutlayacak olduğumuz şenliklerimizi Söğüt’te ve Osmaneli’de kurulmak üzere Bilecik’imize kazandırdığımız üç yeni fabrikanın temel atma törenleriyle ve yine Ertuğrul Gazi Türbemizin yerleşkesine kazandırdığımız Ertuğrul Gazi Camii, Darulkurrası, 1500 araçlık otoparkı ve Millet Bahçesiyle taçlandırmayı Rabbimiz bizlere nasip etti. İnşallah daha nicelerini de gelecek senelerde hizmete açmayı nasip eder.

Yüz yıllardır devam eden bu kıymetli geleneği ecdadımız gibi bizlere de sürdürmeyi nasip ettiği için Yüce Allah’a ne kadar şükretsek azdır. Burada bizlere düşen en önemli görev ise gelecek kuşaklara bu kültürü aktarmak ve yaşatılmasını sağlamaktır.

Bu vesileyle hepinize tekrardan hoş geldiniz diyor şenliklerimizin hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

Editör: TE Bilişim