35. Ahilik Haftası kutlamaları Vali Dr. Kemal Kızılkaya’nın katılımıyla Şeyh Edebali Türbesi’nde gerçekleştirildi.

Ahilik geleneğini yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak için Bilecik Valiliği himayelerinde Bilecik Ticaret İl Müdürlüğü, Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Sanayi ve Ticaret Odası iş birliğinde kutlamalar düzenlendi.

Etkinliklerde Yılın Ahisi seçilen Erol Çakmak’a, Yılın Kalfası seçilen Gamze Kaya’ya ve Yılın Çırağı seçilen Ayşegül Karaca’ya Vali Kızılkaya ve il protokolü tarafından plaket verildi.

Ahiliği tarihte ki önemine dikkat çeken Vali Kızılkaya, yaptığı konuşmada; “On üçüncü yüz yılda Ahi Evran’nın öncülüğünde esnaf ve zanaatkârlarımız arasında kardeşlik ve dayanışma ruhunu pekiştirmek için kurulan Ahilik Teşkilatı günümüzde hala ticari faaliyetlerde örnek alınan bir erdemlilik hareketidir.

Ahilik, kurucusu Ahi Evran’ın ve en önemli temsilcilerinden olan Şeyh Edebali’nin öğretileriyle günümüze ışık tutmaya devam etmektedir.

Yüz yıllar önce ortaya koyduğu fikirlerle Anadolu’da sosyal yaşamın düzenlenmesinde büyük bir paya sahip olan Ahilik, bireylere aşıladığı cömertlik, dürüstlük ve adaletle Türk toplumunun mayasını çalmıştır.

Meslek kuruluşu olmasının yanı sıra ahlaki açıdan da mühim değerleri toplumsal tabaka üzerinde yayan Ahi Teşkilatları bir yandan esnaflığı düzenlerken diğer yandan eğitimsel faaliyetler de uygulamıştır. Ahiliğin temelinde yardımseverlik ve iyilikseverlik gibi hayırlı hasletler bulunmaktadır.

Tüm bu güzellikleri içinde barındıran Ahiliği, anmak ve anlamak Türk toplumu için oldukça önemlidir.

Ahilik kültürünü gelecek kuşaklara aktarmak, yaşatmak ve yaymak için düzenlenen 35. Ahilik Haftası; Milletimize, Esnafımıza, Zanaatkarlarımıza ve Bilecik’imize hayırlar getirmesini dilerim.” ifadelerine yer verdi.

Program hazırlanan çeşitli etkinlikler devam ederek sona erdi.

Editör: TE Bilişim