Şeyh Edebali Üniversitesi eğitimlerine “Robotik Kodlama Eğitimi” ile devam ediyor. Öğr. Gör. Murat Artsın’ın eğitmenliğinde ilkokul ve ortaokul öğrencilerine düzenlenecek. Eğitime katılım sağlayan öğrencilere, üniversite onaylı katılım belgesi takdim edilecek.


Üniversite’den ilgili “Robotik Kodlama Eğitimi” için yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

 “ Kodlama eğitimi, çocuklarımıza sadece teknolojinin sunduğu imkânlar çerçevesinde programlama ya da yazılım geliştirme alanında değil, günlük hayattaki aktivitelerinden okul ödevlerine kadar oldukça farklı alanlarda problem çözmeyi, karşılarına çıkacak olan problemleri hangi sırayla çözmeleri gerektiğini, olaylar ve durumlar arasında ilişki kurabilmeyi, sistematik düşünmeyi ve planlamayı öğrenme noktasında yardımcı olmaktadır. Böylelikle geleceğimizin mimarları olan çocuklarımız farklı ve yaratıcı düşünme, problem çözme odaklı olma, takım çalışması yapabilme ve eleştirel düşünebilme gibi özellikler edinebilmektedirler.

İÇERİK


Eğitim programı okuma-yazma öğrenmiş olan 1. Sınıf öğrencileri dâhil sadece ilkokul öğrencilerine yöneliktir. Program içerisinde öncelikle öğrencilerde kodlama mantığının oluşturulması ve kolay anlaşılır örnekler ile öğrencilerin kodlamalar yapması ardından da eğitimin içeriğine uygun robotlar aracılığıyla öğrendikleri bilgileri uygulamalı olarak tecrübe etme imkânı sağlanacaktır. Öğrencilerin yanlarında kendi dizüstü bilgisayarlarını getirmeleri gerekmektedir. Eğitim programı Merkezimiz tarafından temin edilen gerekli niteliklere sahip robotlar eşliğinde gerçekleştirilecektir. Merkezimiz tarafından herhangi bir başka eğitim materyali (kitap, bilgisayar vb.) temin edilmeyecektir.

Eğitim aşağıdaki konu başlıkları üzerinden gerçekleştirilecektir.

* mBot tanıtımı
* mBot kurulumu
* mBot kodlama
* mBot ile projeler geliştirme

KONTENJAN


Eğitim en az 5 en fazla 7 kişinin başvurması ile açılacaktır.

BELGE


Eğitim programına %80 oranında (en az 9 ders saati) katılım sağlayanlara Üniversitemiz onaylı Katılım Belgesi verilecektir. Belgelerimiz e-Devlet üzerinden sorgulanabilir ve doğrulanabilir niteliktedir.
 

PROGRAM YERİ


Eğitim, Üniversitemiz dersliklerinde gerçekleştirilecektir.

Eğitimin açılabilmesi için yeterli sayıda (en az 5 kişi) başvuru yapılmasının ve ödeme işlemlerinin başarı ile tamamlanmasının ardından eğitimin gerçekleştirileceği yer bilgisi başvuru sahiplerinin e-posta adreslerine gönderilecektir.

Başvuranlar ile e-posta üzerinden iletişime geçileceği için başvuru esnasındaki bilgilerin eksiksiz ve doğru olması ve sonrasında Merkezimiz tarafından gönderilecek bilgilendirme e-postası aşamasında kendi e-posta hesaplarındaki spam/junk benzeri tüm klasörleri güncel olarak kontrol etmeleri tamamen başvuru sahiplerinin sorumluluğundadır.

 

ÖDEME


Peşin: 400 TL (KDV Dâhil)

Eğitim ücretlerinin; başvuranların e-posta adreslerine gönderilecek olan eğitimin açılacağına dair bilgilendirme mesajından sonra ödenmesi gerekmektedir. Lütfen söz konusu e-posta gelmeden herhangi bir ödeme işlemi yapmayınız.

Başvuru esnasında öğrenci velilerinin aşağıda bulunan Veli İzin Dilekçesini doldurup imzalayarak esertifika sistemi içerisinde Veli İzin Dilekçesi sekmesi altında sisteme yüklemeleri gerekmektedir.”

Editör: TE Bilişim