9 Ağustos 2021 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'nin araştırma görevlisi ilanında Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Psikoloji Bölümü Gelişim Psikolojisi alanında istihdam edilecek araştırma görevlisi kadrosu şartlarında psikoloji lisans ve lisansüstü eğitimi yerine başka bir lisans programına ait detaylar yer aldı. Türk Psikologlar Derneği, 'Kişiye özel açılmış kadro' olarak nitelendirdikleri ilana tepki gösterdi. Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörlüğü alınacak olan araştırma görevlisi kadro ilanını iptal etti.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'nin araştırma görevlisi alım ilanında alınacak kişide aranan özelliklerde başka bir lisans programına ait bilgilerin yer alması nedeniyle kadro ilanı iptal edildi.

KİŞİYE ÖZEL AÇILMIŞ KADRO

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, 9 Ağustos tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan ilanla 6 Araştırma Görevlisi ve 6 Öğretim Görevlisi alacağını duyurdu. İlanda Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Psikoloji Bölümü ilanında Gelişim Psikolojisi alanında istihdam edilecek araştırma görevlisi kadrosu özel şartlarında psikoloji lisans ve lisansüstü eğitimi yerine, 'Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümü lisans mezunu olmak. Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık alanında tezli yüksek lisans yapıyor olmak' şartları arandığı duyuruldu. İlanda başka bir lisans programına ait detayların yer almasına Türk Psikologlar Derneği, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla tepki gösterdi. 'Kişiye özel açılmış kadro' olarak ifade edilen ilana tepki gösteren Türk Psikologlar Derneği paylaşımında şu ifadelere yer verdi: "9 Ağustos 2021 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Psikoloji Bölümü ilanında Gelişim Psikolojisi alanında istihdam edilecek araştırma görevlisi kadrosu şartlarında psikoloji lisans ve lisansüstü eğitimi, yerine başka bir lisans programına ait detayların yer alması nedeniyle yayımlanan ilan 'kişiye özel açılmış kadro' izlenimi uyandırmaktadır. Psikolojiye ait bu alt alanda psikolog olma şartı taşımayan ilan hakkında Türk Psikologlar Derneği tarafından yasal süreç başlatılmıştır. YÖK nezdinde de idari sürecin başlatılması konusunda derneğimiz harekete geçmiştir."

KADRO ALIMI İPTAL EDİLDİ

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörlüğü yaptığı açıklama ile Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığı bünyesinde alacağı Gelişim Psikolojisi Araştırma Görevlisi ilanını iptal ettiğini açıkladı. Rektörlük tarafından yapılan duyuruda diğer araştırma ve öğretim görevlisi ilanlarının alımının gerçekleştirileceği belirtildi.

Editör: TE Bilişim