Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan, yıllardır kullanılmayan ve bakımsızlık nedeniyle çürümeye yüz tutan İtalteks Fabrikası'na talip olduklarını söyledi. Özcan, üniversitenin hemen karşısında bulunan fabrikayı satın alıp, İstanbul yolunun altından bir tüp geçitle bağlamayı düşündüklerini belirtti.


Fabrikanın üniversite bünyesine katılmasıyla, göz göre göre çürümekte olan milli servet kurtarılacak ve üniversitemiz yeni bir genişleme alanına sahip olacak. Projenin gerçekleşmesi halinde ilk aşamada laboratuvarların bu bölüme alınması, daha sonra ise akademik personelin konaklama sorunlarının giderilmesi için lojman yapılması planlanıyor. Rektör Özcan, fabrikanın üniversiteye kazandırılması noktasında girişimlerinin olduğunu, başta siyasi merciler olmak üzere tüm yetkililere İtalteks'e talip olduklarını ilettiklerini belirtti.


1996 yılında hizmete giren İtalteks Bilecik Fabrikası, 2005 yılında yaşadığı mali sorunlar nedeniyle üretimini büyük oranda durdurmuş, bankalara ve çalışanlarına olan borçlarını ödeyemediği için 2007 ve 2008 yıllarında icra kanalıyla satışa çıkarılmıştı. Arsa büyüklüğü 203 bin metrekare, toplam kapalı alanı ise 31 bin metrekare olan İtalteks için, içindeki makinelerle birlikte 54 milyon lira istenmiş ancak alıcı çıkmamıştı.

Fabrikanın arsasının üzerinde; 22 bin metrekare büyüklüğünde 2 adet fabrika, 372 metrekare büyüklüğünde 1 adet kompresör binası, 228 metrekare büyüklüğünde 2 adet trafo binası, 655 metrekare büyüklüğünde 1 adet kazan binası, 4.350 metrekare büyüklüğünde idari bina, 610 metrekare büyüklüğünde 1 adet su deposu, 62 metrekare büyüklüğünde 1 adet bekçi kulübesi, 2 bin 800 metrekare betonarme avlu 20 bin metrekare beton yol ve saha ile 8 bin metrekare bahçe alanı bulunuyor.


Editör: TE Bilişim