Bilecikli Judocular, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye Judo Federasyonu işbirliğinde gerçekleştirdiği Ümitler Judo Balkan Şampiyonası’ndan 1 altın ve 1 bronz madalya ile döndü.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye Judo Federasyonu işbirliğinde, İzmit Şehit Recep Topaloğlu Spor Salonu’nda düzenlediği 18 yaş altı Ümitler Judo Balkan Şampiyonası sona erdi.

Türkiye’nin yanı sıra Bosna Hersek, Romanya, Karadağ, Bulgaristan, Yunanistan, Arnavutluk, Kosova ve Kuzey Makedonya’dan 200’e yakın sporcu katıldığı 2 gün süren şampiyonada, Bilecikli Judocular 90 Kg’da Mikail Zaloğlu altın, 40 Kg’da Elif Arıcı bronz madalya kazanarak büyük bir başarıya imza attı.

Şampiyonanın ikinci gününde erkeklerde 81, 90 ve + 90 kilo, kadınlarda 63, 70 ve + 70 kilo kategorilerinde müsabakaları yapıldı. Erkekler 90 kiloda mücadele eden Bilecikli milli judocu Mikail Zaloğlu altın madalya kazandı.

Kadınlar 40 kiloda ise tatamiye çıkan Bilecikli judocu Elif Arıcı bronz madalyanın sahibi oldu.

Sporcularını başarılarından dolayı tebrik eden Bilecik Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Judo Antrenörü Serkan Can, “Desteklerinden dolayı başta sporcularımın ailelerine, İl Müdürümüz Yasin Özdemir’e ve Spor hizmetleri müdürlüğümüze teşekkür ederiz” ifadelerine yer verdi.

Diğer yandan, Şampiyonanın ilk gününde 4 altın, 5 gümüş ve 5 bronz madalya kazanan Türkiye, toplamda 22 madalyayla 9 ülke arasında birinci oldu. Bireysel karşılaşmaların ardından karma takım kategorisi müsabakaları yapıldı. Türkiye, yarı finalde Bosna Hersek, finalde de Romanya’yı mağlup ederek altın madalyayı elde etti.

Editör: TE Bilişim