Büyük Birlik Partisi MKYK Üyesi ve Bilecik İl Başkanı Murat Önal, son günlerde yaşanan mülteci dalgasına ilişkin açıklamalarda bulurken,” konu ile ilgili hükümeti acilen tedbir almaya davet ediyorum.” dedi.

Başkan Önal göç dalgasına ilişkin yazılı olarak yaptığı açıklamada şunları ifade etti: “Bizler Türk milleti olarak tarih boyunca örf ve adetlerimize bağlı kalan bir toplumuz. Kapımıza gelen aman dileyen hiç kimseyi geri çevirmemek gibi bir özelliğimiz vardır. Lakin ülkemizde yaşayan mültecilerin sayısı ve son dönemlerde ülkemizde yaşanan mülteci sorunları ile ilgili hükümet acil bir eylem planı hazırlamak zorundadır.

Afganistan da yaşanan son olaylardan sonra yeni bir göç dalgası kapıda. AKP sözcüsü Ömer Çelik’in de söylediği üzere ülkemizin daha fazla mülteciye bakacak gücü yoktur. Ülkemizde yaşayan vatandaşlarımıza yönelik saldırılar kabul edilemez.

Ülkesini terk edip sığınmacı olarak gelenlerin kadın,çocuk ve yaşlılardan ziyade büyük çoğunluğunun gençlerden oluştuğu da dikkatimizi de çekmektedir. Konuyu BM mülteciler komisyonu ile görüşüp sonuca ulaştırmamız gerekir. Mültecileri ülkemize aldığımız an sorumluluğun Türkiye Cumhuriyeti’nde olduğunu da belirtmek isterim.Konu ile ilgili hükümeti acilen tedbir almaya davet ediyorum.

Editör: TE Bilişim