Bilecik Belediyesi’nde yaşanan Rüşvet olaylarına ve yapılan açıklamalara sessizliğini bozan Milletvekili Tüzün, gerçekleştirdikleri basın toplantısında kamuoyunun bilmediği, perde arkasında yaşanan olayları video ve belgeleri ile anlatırken, partisinden ihraç edilen Semih Şahin’e, cevaplaması için 11 adet soru sordu.

Tüzün, “Belediye Başkanı seçildiğimde bir dikili taşım bile yok, başkanlık görevim bittiğinde bir dikili ağacım olmayacak” diyor. Ama aldığı vilları nasıl aldığını açıklamıyor. O zaman biz soralım Semih Şahin'in cevaplandıramadığı 11 soru;

1- Danışmanın Selçuk Erdağı ile ilgili yapılan şikayetlerde şikayetçinin adı soyadı ve adresi bulunan ve rüşvet talebi içeren şikayet için neden suç duyurusunda bulunmadın?

2- Bilecik'teki esnaf ve müteahhitlere Rumeli Denetim Mali Müşavirlik A.Ş. isimli, İstanbul'da bulunan firmaya mali danışmanlık hizmeti bedeli adı altında neden para yatırttın ve CHP örgütümüzün ve Yiyecek Maddesi Odası Başkanının yazılı ve sözlü uyarısına rağmen neden bu firmaya para yatırtmaya devam ettin?

3- 14.05.2020 tarihinde parti binamızda yapılan toplantıda tutanak altına alınan KAYI A.Ş.'nin Belediye Meclis üyelerimizin Bağımsız Denetim Şirketleri tarafından denetlenmesi kararını neden yerine getirmedin?

4- 14.05.2020 tarihinde parti binamızda yapılan toplantıda alınan karar gereğince şikayet ve isteklerin yerine getirileceği ve bilgilendirme yapılacak denilmesine rağmen neden bu iddialara cevap vermedin?

5- 14.05.2020 tarihinde yapılan toplantıda alınan karara göre Belediye Meclis üyelerimizce Selçuk Erdağı'nın görevden alınma talebini neden yerine getirmedin?

6- Kamuoyu tarafından Elmas Çay Bahçesi olarak bilinen iş merkezinin, iş yeri, dükkan ve ofis olarak ayrı ayrı satılmasının Belediye’ye çok daha yüksek rakamlar kazandıracağı aşikar iken, tarafına örgütten yapılan tüm uyarılara rağmen bütün olarak neden satma gereği duydun?

7- 2021 Haziran ayında Elmas Çay Bahçesi satışından 1 ay sonra 29.07.2021 tarihli 24/290 yevmiye numarasıyla 596987911 hisse nolu Bodrum Turgutreis’teki yaklaşık 6 milyon TL değerindeki villayı nasıl satın aldın? Halkım adına soruyorum, milletim adına soruyorum.

8- Belediye Meclis toplantısında yapmış olduğun açıklamada “benim bir dikili ağacım yok, başkanlığı bırakınca da olmayacak” demene rağmen Bilecik'teki ve Bodrum’daki villaların ile lüks otomobili nasıl satın aldın?

9- 23.12.2020 tarihinde dönemin KAYI A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Erdağı'nın oğlu Ege Erdağı ve aynı dönemde Yönetim Kurulu üyesi Hasan Söğüt'ün amcası İrfan Söğüt'ün satın aldıkları Pelitözü bölgesindeki 256/37 parselde bulunan 19 bin 21 metrekarelik tarlayı, neden imar değişikliği yaparak çok katlı ticaret alanı olarak imar planını değiştirdin?

10- Pelitözü mevkiinde toplam 525 hektarlık alanda imar planı değişikliği yaptınız. 267/46 parsel ve 8 bin 547 m2 olan ve ailenize ait olan bu tarlayı neden imar planı değişikliği yaparak bu alanda bulunan tek akaryakıt istasyonu haline getirdiniz?

11- Bilecik Öykü Sitesi’nde oturduğunuz evi “kardeşim aldı” dediniz. Madem kardeşinizin durumu bu kadar iyiydi seçim kampanyası döneminde neden bir araç temin edemedi ve Semih Şahin olarak Şişli Belediyesi’nden kiralık araç ile çalışmalarını sürdürdü. Kardeşinizin son 5 yıllık gelirini Bilecik kamuoyuyla paylaşmayı düşünüyor musunuz?

Yaşar Tüzün’ün  basın açıklamasına, İl Başkanı M. Metin Yaşar, Merkez İlçe Başkanı Berna Pamukçu, İlçe Başkanları ile Partililer eşlik etti.

Editör: TE Bilişim