Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Yaşar Tüzün, sıkı dostlukları olduğu bilinen ve Memleket Partisi’ni kurarak kendisi ile siyasi yol ayrımına gelen Muharrem İnce hakkında açıklamalarda bulundu.

Vekil Tüzün, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları çerçevesinde partisinin Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlediği alternatif çelenk törenine katıldı.

Kendisine CHP’den istifa ederek Memleket Hareketi’ni kuran dostu Muharrem İnce ile partisini kurduktan sonra herhangi bir görüşmesinin olup olmadığı sorusu yöneltilen Vekil Tüzün, "bize 'hayırlı olsun' demek düşer. Siyasi yaşamında kendisine başarılar diliyorum" dedi.

“Bize 'hayırlı olsun' demek düşer”

Memleket Partisi lideri Muharrem İnce ile siyaseten yollarının ayrıldığını vurgulayan Vekil Tüzün, 30 yıllık bir dostlukları olduğunu söylediği konuşmasında, "kendisi dün partisinin kuruluşunu açıkladı. Ben aramadım, önümüzdeki günlerde gerekirse ararım, mesaj atarım, 'hayırlı uğurlu olsun' derim. Sonuçta siyaseten karar vermiş, partisini kurmuş, partisindeki yol arkadaşlarını belirlemiş. Bazılarını tanıyorum, bazılarını tanımıyorum. Bize 'hayırlı olsun' demek düşer. Siyasi yaşamında kendisine başarılar diliyorum" dedi.

“CHP’den çok sayıda istifanın olacağını zannetmiyorum”

Bilecik CHP il teşkilatından istifa ederek Memleket Partisi’ne katılımın olacağı yönündeki iddialara ise Vekil Tüzün, şu şekilde cevap verdi:

"İddialar ne kadar geçerli olur onu bilemiyoruz ama neticede geçtiğimiz günlerde CHP İl Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa eden Hüseyin Korkman arkadaşımızın Memleket Partisi'nin kurucu İl Başkanı olduğunu ve Genel Başkandan mazbatasını aldığını basından öğrendik. 'Partimize resmi bir istifa oldu mu' diye sabah sorduğumda herhangi bir yazılı müracaat söz konusu değil. Zannediyorum e-devlet üzerinden istifa etti veya etmedi onu da bilmiyorum. Netice itibariyle Hüseyin Bey görevlendirilmiştir. Türkiye'de siyasi partiler kurulmuştur. Bilecik’te il, ilçe başkanları oluşur, dolayısıyla kurucuların kimler olduğunu önümüzdeki dönemlerde göreceğiz ama netice itibariyle ben Cumhuriyet Halk Partisi'nde çok sayıda istifanın olacağını zannetmiyorum" ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim