Tüm Akıl ve Zeka Oyunları Federasyonu, Bilecik Valiliği, Bilecik Belediyesi ve Bilecik İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bilecik Gençlik Kültür ve Eğitim Derneği   (BİLGİDER) işbirliği ile düzenlenen ve 44 ilden 250 öğrenci ve 87 eğitmen ile düzenlenen Türkiye Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvasında dereceye giren öğrenciler ödüllerini aldı.

2017-2018 öğretim yılında, Türkiye geneli resmi/özel tüm 9-14 yaşları arasındaki öğrencilere yönelik; öğrencilerin düşünen, üreten ve karşılaştıkları problemler karşısında çözümler bulan bireyler olmalarını sağlamak amacıyla "Türkiye Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası" Bilecik’te büyük bir katılım ile gerçekleştirildi. 

Ülkemizin 44 ilinden çocukların katıldığı turnuvada 250 öğrenci; Mangala, Kulami, Pentago, q-bitz, Reversi ve Equilibrio gibi birçok oyunda tatlı bir rekabet içine girdiler.

 Yarışma sonucunda; Amasya, Ordu, İzmir, Ağrı, Bursa, Sakarya, İstanbul, Bilecik, Ankara, Denizli, Muğla, İzmir, Kırıkkale, Nevşehir, Osmaniye, Hatay, Balıkesir ve Yozgat’lı öğrenciler dereceye girerek, ödül sahibi oldu.

TÜRKİYE’NİN DOĞUSUNDA, BATISINA; GÜNEYİNDEN KUZEYİNE ÖĞRENCİLER AYNI SEVİNCİ YAŞADI

44 ilden 250 öğrenci ve 87 eğitmen ile düzenlenen Türkiye Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvasında; Amasya, Ordu, İzmir, Ağrı, Bursa, Sakarya,  Bitlis, İstanbul, Bilecik, Ankara, Denizli, Muğla, İzmir, Kırıkkale, Nevşehir, Osmaniye, Hatay, Balıkesir ve Yozgat’lı öğrenciler dereceye girerek, ödül sahibi oldu ve Türkiye’nin doğusundan batısına; kuzeyinden güneyine aynı sevinci yaşadılar.

Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen programda; Belediye Başkanı Selim Yağcı,  Akıl ve Zeka Oyunları Federasyonu Başkanı Şaban Kurt, İl Milli Eğitim Müdürü Güsamettin Erdoğan ve Bilecik Gençlik Kültür ve Eğitim Derneği   (BİLGİDER) Başkanı Muzaffer Tekelioğlu, dereceye giren öğrencilere ödüllerini taktim etti.

Şehitlerimiz için saygı duruşundu bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan programda dereceye giren öğrenci, eğitmenleri ve aileleri arasında sevinç yaşanırken, yarışmayı küçük farklarla kaybeden öğrenci ve aileleri de üzüldü.

BELEDİYE BAŞKANI SELİM YAĞCI:

‘’BİLECİK’TE BİRLİK VE BERABERLİK TABLOSU ÇİZİLDİ’’

Gerçekleştirilen etkinlik hakkında kısa bir değerlendirmede bulunan Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik’te düzenlenen Türkiye Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası ile şehrimizde birlik ve beraberlik tablosunun çizildiğini belirterek; ‘’Dirilişin, Kuruluşun ve Kurtuluşun Şehri Bilecik, yine ve yeniden bir ilki daha gerçekleştirerek, ülkemizin dört bir köşesinden çocuklarımızı ağırlayarak, birlik ve beraberlik tablosunu ortaya koydu. Belediye Başkanlığımız ortaklığında; Bilecik Valiliğimiz önderliğinde,  Tüm Akıl ve Zeka Oyunları Federasyonumuz, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz, Bilecik Gençlik Kültür ve Eğitim Derneği (BİLGEDER) işbirliğinde bu yıl Türkiye Genelinde ilki düzenlenen Türkiye Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvasında, Bilecik'imiz ev sahipliği yaptı ve 44 ilden 245 öğrenci ve 87 öğretmenin katılımıyla düzenlenen büyük bir organizasyonun gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadık. Bilecik Belediyesi Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezimizde gerçekleştirilen ödül töreninde 2 gün boyunca birbiriyle tatlı bir rekabetin içine giren öğrencilerimize ödüllerini taktim ettik. Yurdumuzun dört bir köşesinden şehirlerin dereceye girdiği ve kardeşlik fotoğrafının çekildiği bu anlamlı organizasyonda emeği olan bütün paydaşlara teşekkür ediyorum. İnşallah Dirilişin ve Şahlanışın Şehri Bilecik’imizde bu tür güzel ve anlamlı çalışmalara daha ev sahipliği yaparız. Yurdumuzun dört bir köşesinden ilimize misafir olan öğrenci kardeşlerimize, öğretmenlerine ve ailelerine Bilecik’ten kucak dolusu selam ve muhabbetlerimizi iletiyoruz.’’ İfadelerini kullandı.

 7 AYRI KATEGORİDE BAŞARILI OLAN 28 ÖĞRENCİYE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Renkli ve güzel anların yaşandığı ödül töreninde; 7 ayrı kategoride yarışan 28 öğrenci, bilgisayar, bisiklet, Smart Board hediye edilirken, yarışmada dereceye giren öğrencilerin öğretmenlerine de birer çeyrek altın hediye edildi.

Buna göre; Türkiye Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvasının; 9-11 Yaş Mangala yarışmasında Amasya’dan Yekta Kavak 1., Ordu’dan Aytuğ Şahinkaya 2. Olurken; İzmir’den Samet Can Pehlivan 3. Ağrı’dan Berat Koçhan ise 4 oldu. Equilibrid dalında ise Bursa’dan Ada Şimal Günay 1. Sakarya’dan Zeynep Gökçe Işık 2. İstanbul’dan Elif Alkaya 3. Ve Bilecik’ten Berra Tel 4. Oldu. Q-Bitz dalında ise Ankara’dan Aydın Deniz Yıldız 1. Sakarya’dan Muhammed Emin Amanet 2. Denizli’den Erdinç Şimşek 3. Ve Muğla’dan Batıkan Özlen ise 4. Oldu. Mangala 12 -14 Yaş arasında ise İzmir’den Helin Balcı 1. Balıkesir’den Tarık Yaylalı 2. İstanbul’dan Yusuf Evin 3. Ve Ankara’dan Yağmur Asmaz 4. Oldu. Kulami Oyununda ise Kırıkkale’den M. Hud. Kerim Karana 1. Nevşehir’den Gökay Nuray 2. Bilecik’ten Abdullah Fidan 3. Ve Osmaniye’den Yusuf Arda Şahin 4. Oldu. Pentago oyununda ise Hatay’dan Muhammed Emin Çağlayan 1. Balıkesir’den İbrahim Çoban 2. Bilecik’ten Kaan Kaya 3. Ve Bitlis’ten Ömer Faruk Araboğa ise 4. Oldu. Turnuvada Reversi Oyununda ise Balıkesir’den Kerem Demirbaş 1. Yozgat’tan İbrahim Orkun Koçak 2. Bursa’dan Emirhan Uzun 3. Olurken, İstanbul’dan Ramazan Çeltekin ise 4. Olarak, turnuvadan sevinçle ayrıldı.

Türkiye Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası ödül töreni; Belediye Başkanı Selim Yağcı,  Akıl ve Zeka Oyunları Federasyonu Başkanı Şaban Kurt, İl Milli Eğitim Müdürü Güsamettin Erdoğan ve Bilecik Gençlik Kültür ve Eğitim Derneği   (BİLGİDER) Başkanı Muzaffer Tekelioğlu, dereceye giren öğrencilere ödüllerini taktim etmesi ve toplu fotoğraf çekilmesiyle son buldu.

Editör: TE Bilişim