Pazaryeri ilçesinin Dülgeroğlu Köyü nüfusuna kayıtlı olan ve 14.12.2006 (15) yaşında olan Tuana Demirbaş, başarılara doymuyor.

İsviçre’de küçük yaşta başladığı futbol merakı ile önce profesyonel olarak İsviçre’de oynadığı kulüplerin ardından da  Türkiye Kadın Milli Takımı’na seçilen Tuana Demirbaş, son olarak ta Türkiye Kadın Ligi’nde mücadele eden Altay’a transfer oldu.

Ailesi ile birlikte küçük yaşta gittiği İsviçre’de futbola merak saran Tuana Demirbaş, futbol hayatına FC Goldach Kulübü’nde başladı. 2011-2015 yılları arasında 4 yıl FC Goldach formasını terleten Tuana, ardından 2015 yılında FC Arbon Kulübü’ne transfer oldu. 2015-2021 yılları arasında 4 yıl FC Arbon ve FC Gallen formasını aynı anda giyen ve çift lisanslı olan genç yıldız Tuana, bu süre zarfı içerisinde İsviçre U-15 Milli Takımı’nda da forma şansı buldu.

2019-2021 yılları arasındaki 2 yıllık süreçte ilk milli oluşu İsviçre Milli Takımı olan Tuana Demirbaş’ın gencecik yaşında yaşadığı başarılar göz doldurdu.  

2021 yılında Türkiye’ye kesin dönüş yapmaya karar veren Tuana Demirbaş, Altayspor Kulübü ile anlaşma sağladı.

2021 yılından bu yana Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi’nde yeralan Altay’da oynayan Tuana Demirbaş, bu süreçte U-17 statüsünde milli takım formasını giydi.

Hedefinin Altay ve A Milli Takım ile şampiyonluk olduğunu ifade eden ilimizin gurur olan Tuana Demirbaş, yaşıtlarına örnek olacak bir disiplinle çalışmalarına devam ediyor.

Editör: TE Bilişim