TSO Meslek Komitesi ve Meclis Üyesi seçimlerine 3 liste olarak seçime giren 12 no’lu grupta iki ayrı liste 30, diğer liste 7 oy aldı ve eşitlik sağlandığı için kura çekildi. Çekilen kuraya itiraz eden ve Merkez İlçe Seçim Kuruluna dilekçe veren grubun itirazı reddedildi. Buna göre kurada çıkan Fatih Umutlu ve Hanefi Çelik TSO Meclis Üyesi seçildi.

TSO Meslek Komitesi ve Meclis Üyesi seçimlerinde 12. Meslek grubu, 3 liste ile seçime girdi. Bu grupta 2 ayrı liste 30 oy alırken, diğer liste 7 oy aldı ve eşitlik sağlanmasından dolayı kura çekildi.

PAY Mimarlık adına Yusuf Paçacı, Umutlu İnşaat adına Fatih Umutlu, ve Ufuk Aykaç Mimarlık adına Ufuk Aykaç, verdikleri itiraz dilekçesinde;  1001 nolu sandık kurulunun işlemleri devam ederken sayım döküm işlemleri açık bir şekilde yapılmış sonuç tutanaklara geçirildiğinde 12. Gruba ait oy pusulalarında oyların eşit olması nedeniyle sandık kurulu sıralamayı kura çekilerek belirlemiş olduğunu ancak usulk hatası yapıldığı  beyan edilerek kuranın 4 kez tekrarlandığını belirtmiş ve çekilen bu kuranın şaibeli olduğunu belirterek İlçe Seçim Kurulu tarafından yeniden kura çekilmesini talep ettiler.

Bunun üzerine İlçe Seçim Kurulu tarafından Seçim Sandık Kurulunun yaptığı işlemler incelendiğinde;  12. Grup Meslek Komitesine 5 asil 5 yedek Meslek Komitesinin seçilmesi gerektiği Meslek Komitesi asil üyelerinin içinden aynı oy pusulasında meclis asil ve meclis yedek üyelerinin seçilmesi gerektiği, 5174 sayılı yasa gereği hazırlanan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Odalar ve Borsalar Organ Seçimleri Hakkındaki yönetmeliğin 10, 12 ve 19. Maddeleri gereğince meslek komitesine aday olanların 3 adet oy pusulasının olduğu her iki oy pusulasındaki adayların 30’ar oy aldığı 3. Oy pusulasında Bilecik Osmangazi Yapı Denetim Şirketinin 7 oy alarak toplam 37 oy aldığı meslek komitesine kuraya girmeden 1. Sıraya yazıldığı meslek komitesine seçilecek 4 adayı belirleyebilmek için 4 firma arasında kura çekilmiş olduğu belirtildi.

MESLEK KOMİTESİ ASİL ÜYELİĞİ SEÇİMİ İÇİN KURAYA GİRENLER

Nihan Arıç Mimarlık

2-Deniz Jeoteknik Mühendislik

Deniz Özdoruk İnşaat arasında kura çekilmiş

Çekilen kura sonucunda 4. Sırada Deniz Jeoteknik Mühendislik ve 5. Sırada Deniz Özdoruk İnşaat’ın meslek komitesi asil üyeliğine seçilmiş olduğu görüldü.

MECLİS ASİL ÜYELİĞİNE;

Umutlu İnşaat, Hanifi Çelikhan Yapı seçildiği görüldü.

Yapılan incelemede; itiraz dilekçelerinde her ne kadar kuranın 4 kez tekrarlanmasının şaibe doğurduğu belirtilmiş ise de Meclis asil ve yedek üyeliğine seçilebilmek için adayın meslek komitesi asil üyeliğine seçilmediği dolayısıyla yapılan işlemlerin şaibe doğurmadığı, kuranın tekrarlanmasını ve oyların tekrar sayılmasını gerektirir bir durum olmadığı, sandık kurulunun yapmış olduğu işlemlerin neticeten usul ve yasaya uygun olduğu kanaatine varılarak yapılan itirazların ayrı ayrı reddine dair karar verildi.

Editör: TE Bilişim