Vali Dr. Kemal Kızılkaya, TMO Eskişehir Başmüdürü Murat Hasçuhadar ile yaptığı görüşme neticesinde TMOnun Bilecikte 1 ay olan hububat alım süresinin çiftçimizin talebi ile doğru orantılı olarak en az  2 aya çıkartılmasını sağladı.

Bilecikte 1 ay süreyle geçici alım merkezi kuran TMO, hububat alımına en az 2 ay devam edeceklerini açıklayarak arzın devam etmesi ve üretici talebi olması halinde depo ve arazi kiralayarak sezon boyunca alıma devam edeceklerini belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hububat fiyatlarını açıklamasının ardından TMO, alım hazırlıklarını tamamlayarak cins ve kota sınırlaması olmadan alım yapacağını duyurdu. Diğer yandan yapılan açıklamada, 1 Eylül 2022 tarihine kadar TMO iş yerlerine ve lisanlı depolar üzerinden TMOya hububat satan üreticilere buğdayda 1.000TL, arpada ise 500TL ilave destekleme primi ödeneceği ifade edildi. TMOya ürünlerini satmak isteyen çiftçilerin randevu alarak ürünlerini teslim edebilecekleri ve ürünlerin bedelinin de 10 gün içerisinde banka hesapları üzerinden ödeneceği belirtildi.

Üreticilerin emeğini korumak için çalışmalarına devam ettiklerini belirten Vali Kızılkaya; Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı hububat fiyatları üreticimizin yüzünü güldürdü. Bizlerde çiftçilerimizin ürünlerini en makul şekilde değerlendirmeleri ve emeklerinin karşılığını almaları için TMO iş birliğinde ilimizdeki alım merkezlerinin faaliyet sürelerinde değişikliğe gidilmesini sağlayarak çiftçimizin dilediği vakit ürününü teslim etme imkanı tanıdık. Böylece çiftçimiz ürününü değerinde satarak destekleme primini almış olacak.” diyerek üreticilerimize hayırlı olmasını diledi.

Editör: TE Bilişim