Kuruluşun ve kurtuluşun şehri Kütahya, Büyük Zafer’in ve kurtuluşunun 100’üncü yılında Türkiye Gazeteciler Konfederasyonunun 25’inci başkanlar kurulu toplantısına ev sahipliği yaptı. Federasyon başkanları ve yaklaşık 50 Cemiyet başkanının katılımı yapılan Kütahya programında şehrin tarihi ve kültürel alanları tanıtılarak Büyük zafer coşkusu yaşandı

Kütahya Gazeteciler Cemiyetinin ev sahipliğinde yapılan toplantıya, Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı, gazeteciler federasyon başkanları ve yaklaşık 50 gazeteciler cemiyetinin başkanları ile temsilcileri katıldı.

Kütahya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erkan Sağlam, toplantının açılış konuşmasını yaparak toplantının düzenlenmesinde büyük destekleri olan Başta Kütahya Valisi Ali Çelik olmak üzere Belediye Başkanı Alim Işık’a ve tüm kurumlara teşekkür etti.

25’inci başkanlar kurulu toplantısına ev sahipliği yapmaktan dolayı büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Sağlam “Kütahya kuruluşun ve kurtuluşun şehridir. 30 Ağustos Zaferimizin 100. Yılında düzenlenen bu toplantımızla birlikte büyük zafer coşkusunu da birlikte yaşamış olduk. Kütahya’mızı en iyi şekilde sizlere tanıtmaya çalıştık. Katılımlarınızdan dolayı tüm başkanlarımıza teşekkür ederim” dedi.

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı ise 100 yıl önce muhteşem bir zafer kazanmış Türk Milletinin bağımsız ve hür yaşama iradesini tüm dünyaya haykırdığına vurgu yaptı. Gazeteciler Konfederasyonu olarak demokratik, laik sosyal hukuk devleti anlayışı içinde ülkemizin bütünlüğüne bağımsızlığına birliğine sahip çıkma kararlılıklarının hiçbir koşulda değişmeyeceğini ifade eden Kolaylı şöyle devam etti; “Kahraman atalarımızdan teslim aldığımız bu kutsal toprakları gerektiğinde canımız pahasına korumak, temsilcisi olduğumuz 20 bin medya çalışanının öncelikli vatan borcudur.”

Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, Kütahya belediyesinin tamamlanan ve devam eden projeleri hakkında bilgi verdi. Kendileri için medya mensuplarının önemine değinen Işık “Sizler zor bir mesleği icra ediyorsunuz. Zaman zaman ne kadar sıkıntılar çektiğinizi biliyorum bu yüzden elimizden gelen desteği vermeye çalışıyoruz. Basın mensuplarımız şehrin kimliğini yukarılara taşımak için çaba gösteriyor. Kendilerine teşekkür ediyoruz” ifadelerini, kullandı. Daha sonra mesleki sorunlar ve son gelişmeler ele alındı.

ZAFERİN KAZANILDIĞI TOPRAKLARA ZİYARET

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Kütahya programında önemli ziyaretler gerçekleştirildi. Programın ilk gününde Kütahya Merkez’de tarihi evlerinin yer aldığı Germiyan sokağı, Ulu Cami, çini müzesi, arkeoloji müzesi ve Çiniciler çarşısı gezildi. Frig Çevre ve Medeniyet Tanıtım Merkezinde ise akşam yemeği ve Kütahya’nın genel tanıtımına yer verildi.

Programın ikinci gününde geziler Kütahya NG Özel Gülsüm Güral müzesi ziyareti ile başladı. Burada müzede bulunan birbirinden değerli eserler görülürken, davetlilere Kütahya Porselen tarafından hazırlanan hediyeler takdim edildi. Daha sonra ise Çavdarhisar ilçesine hareket edilerek burada adeta milattan önce 3 bin li yıllara geri dönüldü. Aizanoi antik kenti görenleri büyülerken, Anadolu’daki en iyi korunmuş Zeus Tapınağında rehberler tarafından bilgiler verildi. Burada yine tarihi evlerde Kütahya’nın yöresel lezzetleri ve doğal ürünleri ikram edilirken, bir sonraki durak zaferin kazanıldığı topraklar Dumlupınar oldu. Büyük Zaferin 100’üncü yılı kutlamalarında zafer coşkusu yaşanırken, akşam saatlerinde ise Kütahya Valisi Ali Çelik tarafından düzenlenen resepsiyona katılım sağlandı. Ayrıca Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu yönetim kurulu Kütahya Valisi Ali Çelik ve Belediye Başkanı Alim Işık’ı makamında ziyaret ederek görüş alışverişinde bulundular.

SİZLER BİZİM GÖRÜNÜR YÜZÜMÜZ, DİLİMİZSİNİZ

Başkanlar, son gün DPÜ Rektörlüğü’nde Prof. Dr. Kazım Uysal ile bir araya geldi. Başkanları makamında ağırlayan Rektör Uysal, “Büyük Zafer’in 100. Yılı vesilesiyle Kütahya’da birçok etkinlik yaptık, birçok misafirimiz ağırladık. 30 Ağustos bu yıl büyük bir coşkuyla kutlandı. Ben 20 yıldır Kütahya’dayım bu seneki kadar görkemli, anlamlı, bu kadar çok katılımlı kutlamalara şahit olmamıştım. İnşallah bundan sonraki yıllarda böyle devam eder. Sizler de ülkemizin birçok ilinden gelip bu anlamlı gününüzde bize destek olduğunuz.” dedi. Gazetecilerin kendileri için önemine vurgu yapan Rektör Uysal, “Çünkü yaptıklarımızı dışarıya duyuran sizlersiniz. Sizler bizim görünür yüzümüz, dilimizsiniz. Bizim kalbimizsiniz. “ dedi. DPÜ markasını basın mensupları sayesinde belli bir yere getirdiklerini dile getiren Rektör Uysal, bu markayı ili, ülkeyi aşacak bir dünya markası haline getirmek istediklerini vurguladı.

DUMLUPINAR’IN BÜYÜK ZAFERDE Kİ ÖNEMİNDEN BAHSEDELİM

Kütahya Valisi Ali Çelik’te Gazeteciler Cemiyeti başkanlarını Kütahya’da misafir etmekten dolayı mutlu olduklarını belirtti. Çelik konuşmasında “Erkan Başkana teşekkür ederiz. Sizleri bizlerle buluşturduğu için. Sizlerden küçük bir istirhamımız olacak. Şehirlerinizde Kütahya Dumlupınar’ın Büyük zaferde ki önemini burada biriktirdiklerinizi, anekdotlarla bahsederseniz memnun oluruz” dedi. Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı, desteklerinden dolayı Kütahya Valisi Ali Çelik, Kütahya Belediye Başkanı Alim Işık ve DPÜ Rektörü Kazım Uysal’a birer teşekkür plaketi verdi. Etkinliklerde Keramika, Tulü Porselen tarafından başkanlara hediyeler takdim edildi.

AMACIMIZ KÜTAHYA’NIN EN İYİ ŞEKİLDE TANITILMASI

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonunun 25’inci başkanlar kurulu toplantısı sonrasında değerlendirmelerde bulunan Kütahya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erkan Sağlam, başkanları Kütahya’da ağırlamaktan dolayı büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Amaçlarının Kütahya’nın tanıtımı olduğunu vurgulayan Başkan Sağlam “Konfederasyon başkanımız ve yönetim kurulu, federasyon başkanlarımız ve cemiyet başkanlarımız Kütahya programımıza katıldı. Kütahya’mızın tarihi ve turistik yerlerini dolaştırdık ve bilgiler verdik. Kütahya’mız merkezi ve ilçeleriyle çok zengin bir şehirdir. Tarihi, turistik alanları, termal suları ve madenleriyle her ilde bulunmayan büyük bir değere sahip. Bizler bazılarını gösterme fırsatı bulduk. Herkesin Kütahya’ya gelerek mutlaka gezmesi görmesi gerekiyor. Katılım sağlayan tüm başkanlarımıza bir kez daha teşekkür ederiz. Bizler basın camiası olarak Kütahya adına üstümüze düşeni yapmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim