Bilecik Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Yıldız, geçtiğimiz günlerde Futbol sokak ile Dedeoğlu Caddesinin kesiştiği kavşakta bulunan binasının köşesine Mobese kamerası konulacağını belirterek kameranın yerine sosyal medya hesabından tepki göstermişti.

Başkan Yardımcısı Yıldız’ın gösterdiği tepki sonrası civar esnafı ve mahalle sakininden de Yıldız’ı destekleyen tepkiler gelmişti. Yıldız hiçbir yerde bir binanın bu kadar yakınına mobese kamerası konulduğunu görmediğini belirterek “hani konut mahremiyeti, hani özgürlük” sözleri ile tepkisini dile getirmişti.

Civarda oturan vatandaşlar ve esnaf da kameranın konulacağı kaldırımda insanların zor gelip geçtiğini, kamera direğinin kaldırımın tam da ortasına konulması ile yaya trafiğinin olumsuz etkilenerek kaldırımın yayalar tarafından kullanımının daha da zorlaşacağını dile getirmişlerdi.

Gelen bu tepkiler üzerine dün söz konusu kaldırımda belediye çalışanları tarafından çalışma yapıldığı ve direk yeri için açılan çukurun kapatılarak kaldırımın tekrar onarıldığı görüldü. Mobese kamerası yerinin değiştiği ve Yıldız Ekmek Fırını karşısındaki küçük parkın önüne alındığı kamera direği ile ilgili de gerekli çalışmaların park üzerinde başlatıldığı görüldü.

Editör: TE Bilişim