Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), başta ülkemiz olmak üzere 149 ülkede yürüttüğü yardım faaliyetlerinde 31 bin 385 gönüllüsüyle ihtiyaç sahipleri ile Vakıf arasında iyilik köprüsü kuruyor.

Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü İzani Turan, “İyiliğe Gönüllü Ol” sloganıyla sürdürülen gönüllülük projesiyle ilgili bilgi verdi.

İnsani yardımdan eğitime, gıdadan barınmaya, sağlık yardımlarından hayır faaliyetlerine, sosyal sorumluluk projelerinden çevre ve canlıların korunmasına kadar pek çok alanda proje geliştirerek ihtiyaç sahiplerine Vakfın ulaşmaya çalıştığını belirten Turan, bu çalışmaların önemli kısmının gönüllülerin desteğiyle yapıldığını söyledi. Turan, iyiliğe katkı sağlamak isteyen yardımseverleri de Vakfın gönüllüsü olmaya davet etti.

Vakfın gönüllülük projesi ve gönüllü sayısıyla ilgili bilgi veren Turan, “Kadın Aile ve Gençlik Hizmetleri Müdürlüğümüz bünyesinde uzun süredir faaliyet gösteren 'Gönüllü Koordinatörlüğü' tarafından toplumun her kesimine yönelik projeler, hem yardım çalışmaları hem de sosyal sorumluluk projeleri geliştiriyoruz. Çağımız insanının yaşadığı sorunların el ele vererek, paylaşarak azalacağına inanıyoruz. Dünyada iyiliğin egemen olması misyonuyla 149 ülkede yardım faaliyetlerini yürüten Vakfımızın şu an kayıtlı 31 bin 385 gönüllüsü bulunmakta, bu sayı her geçen gün artmaktadır. Manevi destek sağlayan gönüllülerimiz organizasyon gücümüze güç katıyor" ifadelerini kullandı.

Yurt içi ve yurt dışındaki yardım çalışmalarında gönüllülerin çok önemli olduğunu dile getiren Turan, "Gönüllülerimiz hiçbir beklenti içerisine girmeden organizasyonlarımızda fedakarca çalışarak tecrübe, yetenek, zaman ve emeğini vakfediyor. Yetişemediğimiz birçok çalışmayı gönüllülerimizin desteğiyle başarılı ve sorunsuz bir şekilde yerine getirebiliyoruz, milyonlarca mağdura hayırseverlerimizin emanetlerini ulaştırıyoruz" diye konuştu.

Turan, "İyiliğe Gönüllü Ol" temasıyla yürütülen gönüllülük faaliyetlerine katılmak, Vakfın gönüllüsü olmak ve çalışmalarda yer almak isteyenlerin, "https://gonullu.tdv.org" internet sitesindeki gönüllü formunu doldurabileceklerinin bilgisini verdi.

Turan şöyle devam etti: "Tarafımıza ulaşan talepler bilgi havuzunda toplanarak gönüllü adayımızın katkı sağlayabileceği uygun alanlar ve faaliyet yapılacak alanlar eşleştirilmektedir. Organizasyon döneminde ihtiyaç duyulması halinde gönüllülerimiz düzenlenen programlarımıza davet edilmektedir. Yurt içi ve yurt dışı faaliyetlerimize katılan gönüllülerimiz samimi duygularıyla çok güzel etkiler oluşturuyor."

Editör: TE Bilişim