TBMM Başkanvekili Yaşar Tüzün,1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Tüzün, “24 Haziran’dan sonra CHP iktidarında tüm halkımızın insan onuruna uygun bir yaşam sürmeleri için gereken tüm adımlar atılacak; işsizlik, yoksulluk, iş kazaları ve şiddet olayları kader olmaktan çıkacak ve emeğin acımasızca sömürülmesine izin verilmeyecektir” dediği açıklamasında şunları ifade etti:

"1 Mayıs, tüm dünyada emeğiyle geçinenlerin birlik, mücadele, dayanışma ve haklarına sahip çıkma günüdür.

1 Mayıs, 1886 yılından beri bütün ülkelerde İşçi Bayramı olarak kutlanmasına rağmen ülkemizde yıllarca yasaklanmıştır. Gururla ifade ederim ki altında benim de imzamın olduğu yasa teklifi ile 1 Mayıs resmen işçi bayramı olarak ilan edilmiştir.

Ne yazık ki iktidarın uygulamalarıyla göstermelik’ olarak kalmış, bayramın içi boş bırakılmış, evrensel değerlerle doldurulmamıştır. Hatta birçok ilde 1 Mayıslar “korku tüneline” dönüştürülerek İşçi Bayramı kutlamak yasaklanmıştır.

Yasalarla sendikal örgütlenmeye ağır darbe vurulmuş, artık olağan hale getirilen Olağanüstü Hal uygulamasıyla hak arama mücadelesinin önü kesilmeye çalışılmıştır.

Uygulanan ekonomi politikasıyla işsiz sayısı rekor düzeye artmakta, sendikalı sayısı giderek düşmektedir.

Türkiye rekor işsizliğin yanında iş kazalarıyla da rekor kırmaktadır. Bu vahim durumu devletin resmi istatistikleri de acı bir şekilde doğrulamaktadır.

Buna rağmen etkin önlem alınmak yerine iş kazası sonucu ölümleri ‘fıtrat’ olarak görülmekte, sorumlular aklanmaktadır.

Vergi yükünü tamamen yoksul halkın sırtına yükleyen hükümet, kurumlardan toplayamadığı vergiyi asgari ücretlilerden toplamaktadır. Bu fakirden alıp zengine vermek demektir ve siyasi bir tercihtir.

Yaşadığımız sıkıntıların en önemli nedeni yoksulu ezen ekonomi politikalarıdır.

24 Haziran’dan sonra CHP iktidarında tüm halkımızın insan onuruna uygun bir yaşam sürmeleri için gereken tüm adımlar atılacak; işsizlik, yoksulluk, iş kazaları ve şiddet olayları kader olmaktan çıkacak ve emeğin acımasızca sömürülmesine izin verilmeyecektir.

En yüce değer olan emeğin, alın terinin, üreterek çalışmanın gücünün kutlandığı bu günde tüm işçilerimizin ve emekçilerimizin Bayramını kutluyor; tüm halkımızı, hak, hukuk, adalet, demokrasi ve Cumhuriyetimiz için ortak mücadeleye çağırıyoruz."

Editör: TE Bilişim