Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürü Metin Akbaş, Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren Hattı’nda yapımı devam eden T-26 Tüneli’nde incelemelerde bulundu. Metin Akbaş’a, TCDD Taşımacılık AŞ Genel Müdürü Hasan Pezük ile Yerinde Çözüm Ekibi eşlik etti.

TCDD Taşımacılık AŞ Genel Müdürü Hasan Pezük ve Yerinde Çözüm Ekibi’yle birlikte Bilecik’te çeşitli temaslarda bulunun TCDD Genel Müdürü Metin Akbaş, Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren Hattı’nda yapımı devam eden T-26 Tüneli’nde incelemelerde bulundu. İlk olarak şantiye alanında incelemelerde bulunan Metin Akbaş’a yüklenici firma temsilcileri detaylı sunum yaptı. Şantiye ziyaretinin ardından yapım çalışmaları büyük bir hızla süren T-26 Tüneli’ne geçen Metin Akbaş, projenin ilerleme durumunu yerinde inceledi.

T-26 Tüneli’nin Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren Hattı için önemine vurgu yapan Akbaş, “T-26 Tüneli, hattın bu kısmının da yüksek hızlı tren standartlarına getirilmesi açısından önemli. Tünel tamamlandığında Ankara-İstanbul arasındaki seyahat süresi daha da kısalacak. Tünel ayrıca hat kapasitesinin artırılmasına da önemli katkı sağlayacak. Bunun için belirlenen takvim çerçevesinde çalışmalarımızı aksatmadan sürdürüyoruz.” dedi.

Sekiz kilometre uzunluğundaki T-26 Tüneli’nin yüzde 82,20’sinin tamamlandığı belirtildi.

Editör: TE Bilişim