İhtiyaç sahibi ailelerin çocukları için ödenilen ortalama Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) miktarı bu ay 1.259 liradan 1.611 liraya yükseltildi.

      Ocak ayında ailelerin hesabına toplam 234 milyon 666 bin TL yatırılacak.

      Bilecik’te de ihtiyaç sahibi ailelere çocuklarının okul masrafları ve diğer gereksinimlerini karşılamaları için ödenen Sosyal ve Ekonomik Destek miktarının memur maaşlarına yapılan düzenleme doğrultusunda bu ay her bir çocuk için ortalama 1.259 TL’den 1.611 TL’ye çıkarıldı. Ödemeler ailelerin hesaplarına bu ay yatırılacak.

      Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün ihtiyaç sahiplerine yönelik birçok sosyal hizmeti bulunurken, SED’in de çocukları desteklemek için ödendiği belirtildi. Aile odaklı bir sosyal hizmet modeli olan SED ile çocukların ekonomik nedenlerle ailesinden uzakta büyümesinin önlenmesi de amaçlanıyor. SED hizmeti ile ihtiyaç sahibi ailelerin aile bütünlüğünü korumak da hedefleniyor. Ekonomik nedenlerle çocukların ailelerinden uzaklaşmalarının, farklı ortamlarda büyümelerinin önüne geçerek onların kendi aileleriyle bir arada, sağlıklı bireyler olarak yetişmeleri amaçlanıyor. SED ile ihtiyaç sahibi aileler çocuklarının başta eğitim olmak üzere diğer ihtiyaçlarını da karşılayabiliyor. Aynı zamanda çocuklara sosyal ve kültürel faaliyetlere katılma imkanı da sağlanıyor. SED miktarı her yıl Ocak ve Temmuz aylarında yeniden belirleniyor. İli merkezi ve ilçelerde ihtiyaç sahibi ailelerin çocukları için ödenilen ortalama SED miktarı bu ay 12.59 liradan 1.611 liraya yükseltildi. İlimizde ödemeler 15 Ocak’a kadar tamamlanacak.  

Editör: TE Bilişim