Ertuğrulgazi’yi Anma ve Söğüt Şenlikleri kapsamında bu yıl 736’ıncısı düzenlenecek olan etkinliklerin program akışı belli oldu.

8-9-10 Eylül tarihleri arasında çeşitli etkinliklere ev sahibi yapacak olan Söğüt’te ki programlara birçok şehirden vatandaşın her yıl olduğu gibi bu yılda yoğun ilgi göstermesi bekleniyor. Başbakan Binali Yıldırım’ın da katılacağı Ertuğrulgazi’yi Anma ve Söğüt Şenlikleri programı şu şekilde belirlendi:

8 Eylül Cuma günü saat 11.00’de Türk Büyükleri Anıtına çelenk sunulmasının ardından Vali Tahir Büyükakın’ın açılış konuşması ile başlayacak olan program Halk Oyunları gösterisi, Ertuğrulgazi Türbesi’ni ziyaret, şifalı pilav için kurban kesilmesi ile devam edecek. Ardından, Ertuğrulgazi ve Türk Büyükleri adına Mevlid-i Şerif okunması ile ilk günkü program sona ermiş olacak.

Şenliklerin ikinci gününde ise etkinlikler saat 10.30’da Hükümet Konağı önünde Yörüklerin karşılanması, Mehteran Bölüğü eşliğinde tören alanına yürünmesi ile devam edecek.

Program Ertuğrulgazi Türbesi ziyareti ve Yörük çadırlarının gezilmesi, Cirit ve Okçuluk gösterileri, şenliklere katılan Yörük, Türkmen Dernek Federasyon ve Konfederasyonlarının tanıtılması, havai fişek, lazer gösterilerinin ardından geleneksel şifalı pilav kapak açma töreni ile son bulacak.

Başbakan Binali Yıldırım’ın Söğüt Şenlikleri’ne katılacağı son günde ise, Devlet Büyükleri ve Konukların türbe ziyareti sonrası tören alanına geçilecek. Tören alanında saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam edecek olan program, Başbakan Binali Yıldırım’ın halka sesleneceği protokol konuşmaları sonrasında halk oyunları gösterileri, Mehteran bölüğü gösterisi, tören geçişi ve şifalı pilav ikramı ile son bulacak.

Editör: TE Bilişim