Bilecik'te, dördüncü grup madenlerden volframit, altın ve gümüş işletme ruhsat sahası sınırları içinde kalan bazı taşınmazlar Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılacak.

Bilecik’in Söğüt ilçesinde Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürlüğü'nün iştiraklarından Gübretaş’a ait altın arama sahasında yapılan çalışmalarda 3 milyon 500 bin onsluk altın rezervi tespit edilmiş ve yaklaşık 2 yılda çıkarılması hedeflenen altının bugünkü şartlarda yaklaşık 6 milyar dolarlık bir değere sahip olduğunu ifade eden Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Fahrettin Poyraz, “Borsaya bilgi raporu verdik. Buna göre sahada yaklaşık 3,5 milyon ons kaynak olduğu ortaya konuldu. Bunun 1 milyon 920 bin onsunun kesinleşmiş, şu anda çıkarılmaya hazır altın rezervi olduğu ortaya konuldu. Ayrıca 1,6 milyon onsun da kaynak olarak yüzde 83 oranında rezerve dönüşeceğinin tespiti yapılıyor. Bu miktarı da hesaba katınca Söğüt altın madeni sahasında yaklaşık 3,2 milyon ons civarında altın varlığından bahsedebiliriz. Bugünkü fiyatlar üzerinden yaklaşık 6 milyar dolar civarında bir değerden bahsediyoruz” diye konuşmuştu.

Altın madenine ilişkin son bir gelişme yaşanırken,Bilecik’teki acele kamulaştırmaya ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayınlandı. Buna göre; Bilecik'te, dördüncü grup madenlerden volframit, altın ve gümüş işletme ruhsat sahası sınırları içinde kalan, altın ve gümüş cevheri üretimi için ihtiyaç duyulan taşınmazlar, Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılacak.

Editör: TE Bilişim