Şoförler Odası akaryakıt zamlarına ilişkin açıklama yayınladı. Şoförler Odası’ndan yayınlanan açıklamada “''Tİ'' ye alan arkadaşların dediği gibi 50 liralık akaryakıt alıyorlar ya geçen sene 50 lira ile 7 lt akaryakıt alıyorken bu sene sadece 1,76 litre akaryakıt alabiliyorlar.” sitemi bulunurken ayrıca, “evlerimizin geçimini sağlayamaz hale geldik.” vurgusu yapıldı.

Bilecik Şoförler Odasında gerçekleşen toplantı sonrası yazılı olarak yapılan basın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“Bilecik Şoförler Odasında servis,yolcu,taksici ve kamyoncu esnaf çalışanları ile yapmış olduğumuz toplantıda 2019 ile 2022 yılları arasında çok zor günlerden geçmekte olduğumuzu ve çalışmakta olduğumuz araçların özellikle yakıt teminini karşılayamaz durumlara düşmekteyiz.

      Bilindiği üzere odalarda olduğu gibi yolcu ve yük nakli yapan esnafımızı da devletimizin en azından indirimli yakıt kartı vermelerini istiyoruz mazot zamlarının devam etmesi halinde kontak kapatma ve yapılan sözleşmeleri de göz önünde bulundurarak araçları takoza çekmeyi düşünmekteyiz.

     Bizler çalışarak iflasa giden elinde bulunan mal varlığını icra verme durumlarına düşmüş bulunmaktayız.

     Şoförler Odasında yapmış olduğumuz toplantı sonucunda son aylarda akaryakıta peş peşe yapılan zamlardan sonra Pandemi döneminde en çok zarar gören esnaf gruplarından biri olan şoför esnafını yapılan zamlar sonucunda zorunlu olarak kontak kapatmaya zorluyor.Bizler yolcu ve yük naklinde Türkiye'mizin   şah damarlarıyız ancak yapılan zamlar esnafımızı içinden çıkamayacak durumlara sokmuştur. Araçlarımızın makul giderleri karşılayamamaktadır,gelirimizin üçte ikisini akaryakıta verdiğimizden dolayı ailelerimizin geçimini sağlayamamakta evimizin temel ihtiyaçlarını karşılayamamaktayız.

       Aldığımız zamlar her geçen gün eriyip gitmiştir bizler akaryakıt almaktan kredi,kredi kartlarımızın ödemez hale geldik,bunun neticesinde ,vergi borçları,bağkurlarımızı ödeyemez hale geldik ve en önemlisi akaryakıt almaktan evlerimizin geçimini sağlayamaz hale geldik.

          Hani akaryakıt zamlarını ''Tİ'' ye alan arkadaşların dediği gibi 50 liralık akaryakıt alıyorlar ya geçen sene 50 lira ile 7 lt akaryakıt alıyorken bu sene sadece 1,76 litre akaryakıt alabiliyorlar.

         Geldiğimiz noktada acilen şoför esnafına ''AKARYAKIT DESTEĞİ'' verilmelidir,akaryakıt görünen yüzü birde görünmeyenler var ki onlarıda hesaba kattık mı işin içinden çıkılmaz hale geliyor.

      Ayrıca toplantıya katılan tüm yük ve yolcu taşımacılığı yapan kooperatif başkanlarına ve üyelerine teşekkür ederiz.”

Editör: TE Bilişim