Bilecik SMMMO Başkanı Ertuğrul Açıkgöz, ülkemizde yaşanan yüksek enflasyon ve önlenemez fiyat artışlarından dolayı mali müşavirlik işlemlerine %40 oranında zam yapma kararı aldıklarını açıkladı. Açıkgöz, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Değerli meslektaşlarımız,

Ülkemizde yaşanan yüksek enflasyon ve önlenemez fiyat artışlarından dolayı mali müşavirlik hizmeti verdiğimiz bürolarımızdaki giderlerimiz aşırı artış göstermiştir. Personel, kırtasiye, elektronik, elektrik, kira ve sair giderlerimiz mevcut tarifedeki ücretlerimizle karşılanamaz hale gelmiştir. Hizmet verdiğimiz ticari işletmelerin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntıların farkındayız; ancak güneş çarığı, çarık ayağı sıkmaktadır. Üst birliğimiz de odamıza gönderdiği yazıda bu konuya değinerek e-birlik sisteminde yaptığı güncelleme ile tarifeye tavsiye niteliğinde fiyat artışı yansıttığını bildirmiştir.

Bu sebeplerden dolayı meslektaşlarımızın sıkıntılarını gidermek maksadıyla yönetim kurulumuzun istişare toplantısında almış olduğumuz karar gereğince; 01.07.2022 tarihinden geçerli olmak üzere mevcut ücretlerimizin %40 oranında artırılmasına karar verilmiştir. Bunun üzerine yönetim kurulumuz tarifeyi güncelleyerek siz değerli meslektaşlarımıza göndermiştir. Yeni tarifeye uyulmaması haksız rekabete sebep olacağından bütün meslektaşlarımızın hassasiyetle ve titizlikle yeni tarifeyi uygulaması gerekmektedir.

Uygulama birlikteliğinin sağlanması, yönetim kurulumuz tarafından titizlikle ve hassasiyetle takip edilecektir. Bütün meslektaşlarımızın uygulama birlikteliği kararına uymasını önemle rica ederiz.”

Editör: TE Bilişim