İçişleri Bakanlığı tarafından geçici olarak görevinden uzaklaştırılan Belediye Başkanı Semih Şahin’in sosyal medyadan yapmış olduğu paylaşım kamuoyunda şaşırtıcı ve manidar bulundu.

Bir araba ve maymunların görselini paylaşan Semih Şahin, “Y O R U M S U Z..” ifadelerini kullanırken, paylaşımın içerisinde ise, “Maymunlar arabayı ele geçirdi ama süremediler. Ele geçirmek önemli değil.. Yönetebilmek önemli.. Anladın sen..” ifadeleri yeraldı. Bu paylaşımın kime atıf edildiği merak edilirken, Belediye Başkanı olarak görev yapmış bir kişinin bu tür paylaşım yapması ise şaşkınlık yarattı.

Bilindiği gibi, Bilecik Belediyesi’nde yaşanan rüşvet operasyonu sonucunda İçişleri Bakanlığı tarafından Semih Şahin geçici olarak görevden uzaklaştırılmıştı. Suçüstü rüşvet alırken yakalanan Danışmanı Selçuk Erdağı ise tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Yaşanan bu süreç sonrası İçişleri Bakanlığı’ndan gelen Müfettiş, Belediye’ye soruşturma başlatmış, bunun akabinde de Semih Şahin geçici olarak görevinden uzaklaştırılmıştı. Ardından Meclis olağanüstü toplanarak yeni Belediye Başkan vekilini seçmişti. Yapılan seçim sonrası Başkan Vekilliği’ne CHP Meclis üyesi Muharrem Tüfekçioğlu getirilmişti.

Başkan vekili seçilen Muharrem Tüfekçioğlu, göreve başlamasının ardından Belediye içerisinde bir takım değişiklikler gerçekleştirdi. Muharrem Tüfekçioğlu, Belediye’deki değişikliklerinde bazı atamalar ve görev değişiklikleri de yaptı.

Semih Şahin’den gelen bu paylaşım ise Belediye yeni yönetimine yönelik olarak algılandı. Ağır eleştiri olarak bu paylaşım hem manidar, hem de şaşırtıcı bulunurken, siyasette seviyenin geldiği son nokta olarak kamuoyunda yadırganırken, siyasetçilerin son zamanlardaki sosyal medya paylaşımları da sorgulandı.

Editör: TE Bilişim