Tarihçi Yazar Sinan Meydan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Ekonomik Kurtuluş Savaşı’ sözlerine ilişkin konuştu. Meydan, “Ekonomik Kurtuluş Savaşı nasıl verilir? Üreterek verilir. Önce üretmeniz lazım sonra tasarruf lazım.” dedi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Bilecik’e gelişi ve 5Aralık Bilecik Mülakatının 101’inci yılı sebebiyle konferans vermek için kente gelen Tarihçi Yazar Sinan Meydan, Atatürk Parkı’nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Ekonomik Kurtuluş Savaşı’ sözlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

“TARİHİN ‘BİZE GÖR’ DEDİĞİ GERÇEK BU”

Meydan konuya ilişkin yapmış olduğu açıklamalarda şu ifadelere yer verdi:

“Ekonomik Kurtuluş Savaşı vermek kolay değil. Ekonomik Kurtuluş Savaşı nasıl verilir? Üreterek verilir. Önce üretmeniz lazım sonra tasarruf lazım. Cumhuriyeti kuranların formülü buydu.

Bir taraftan kaynakları harekete geçirdiler. Kendi kaynaklarıyla üretime başladılar, fabrikalar kurdular öbür taraftan tasarrufa gittiler, tasarruf tedbirleri aldılar. Geçen haftaki yazımda da ifade ettiğim gibi;1929 Buhranı baş gösterdiğinde, alınan tasarruf tedbirlerinden birisi şuydu: Milletvekilleri maaşlarında yüzde 30’a varan indirime gittiler.

Şimdi Ekonomide Kurtuluş Savaşı vermek için bu iki ayağı da dikkate almak lazım. Bir taraftan üretim çarklarının yeniden harekete geçmesi lazım, öbür taraftan da topyekûn bir tasarruf seferberliğine girilmesi lazım. Aksi halde Ekonomik Kurtuluş Savaşı’nın başarıya ulaşması mümkün değil, tarihin ‘bize gör’ dediği gerçek bu.”

Editör: TE Bilişim