Konut fiyatlarındaki artış, el yakan kiralar derken dar gelirli vatandaş için ev alma fikri uzak görünüyordu. Hükümet konuyla ilgili düğmeye bastı. SGK, faizsiz konut kredisi müjdesini verdi. Bu müjdeden Bilecik’inde yararlanacağı duyuruldu.

Öncelik SGK'lı olan hak sahipleri. Faizsiz kredi hakkından yararlanmaksızın ölümü halinde dul eşine, eşi hayatta değilse ya da evlendiyse çocuklardan birisine kullandırılıyor. Yetim aylığı almakta olması kaydıyla talepte bulunan çocuklarına müştereken, bunlar olmadığında öncelikle anaya veya babaya bir konut ile sınırlı olmak üzere veriliyor. Emekli Sandığı kapsamında harp veya vazife malulü olmaları sebebiyle aylık bağlananlar, 15 Temmuz gazileri, dul ve yetimleri faizsiz konut kredisinden yararlanma hakkı bulunuyor.

PEKİ FAYDALANABİLMEK İÇİN NE YAPMAK GEREKİYOR?

SGK'lı çalıştığını aylığıyla birlikte direkt olarak ilgili birime giderek ya dilekçeyle başvurarak buna hak sahibi olmak isteyecek ya da e-Devlet üzerinden başvurusunu yapacak.

240 BİN LİRA SINIRI!

Diğer taraftan bu uygulama 240 bin liranın üzerindeki alımlar için geçerli olacak. Konut fiyatlarının artış gösterdiği Bilecik’te ev sahibi olmak için bu uygulamanın büyük bir avantaj yaratması bekleniyor.

Editör: TE Bilişim