Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Ayşe Sezer'in "M.Ö. 7400" isimli eseri, Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi iş birliğiyle düzenlenen "Geçmişten Geleceğe Çatalhöyük Resim Yarışması"nda birincilik ödülüne değer gördü.

"M.Ö. 7000" isimli eser, tuval üzerine karışık teknik kullanılarak, 120x110 cm. boyutlarında oluşturulmuştur. Eserde, dini inançların etkisiyle kutsal olarak kabul görerek, dönemin sembolleri arasında yer alan kutsal geyik ve kuş tasvirleri betimlemesi dikkat çekti. Aynı zamanda, Çatalhöyük'ün mimarisine ve sosyal yaşantısına değinen görsel, ulusal ölçekte düzenlenen resim yarışmasının ödülleri, 11 Mart 2022 Cuma günü, Tantavi Kültür ve Sanat Merkezi'nde sahiplerine teslim edildi.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Ayşe Sezer'in kazandığı 1.’lik için şu açıklamada bulundu: “Hocamızı tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyoruz.”

Editör: TE Bilişim