Bilecik Kent Konseyi Danışma Meclis Başkanı 2014’de Belediye Başkanı adaylarından Hüseyin Şensoy Bilecik Belediyesi’nde yaşanan rüşvet olayına ilişkin vicdanen bir açıklama yaptı.

“Ahlaken bu durumun hangi görev ve sorumlulukta olursa olsun kimse için açıklanabilir ve savunulabilir tarafı yoktur” diyerek tepkisini dile getiren Şensoy, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Bilecik’te yaşayan, katıldığım her platforma faydalı olabilmeyi amaç edinmiş meslek hayatım ve tüm sosyal platformlarda her fikre saygı gösteren anlamaya analiz etmeye çalışan, aday olduğum dönemde her kesimden vatandaşımızla fikir alışverişinde bulunan bir Bilecikli olarak, son günlerde Bilecik Belediyesinde vuku bulan konuları, gelişmeleri, bu ilde yaşayan herkes gibi dikkatle takip etmekteyim. Bu durum herkesimi olduğu gibi beni de derinden üzmüştür.

Halk ve devlet arasında önemli varlığı yadsınamaz köprü olan siyasiler hizmet etmek için talip olduğu görevi layıki ile yerine getirmeyi her koşul ve menfaatin üstünde tutmayı aldıkları her bir oyun değerini korumayı görev edinmelidir. Aksi halde toplum vicdanı gereken değerlendirmeyi ve ayıklamayı yapacağına da inancım tamdır.

Konunun ahlaki, adli, idari ve siyasi yönleri bulunmakta olup ilgili merciler gereğini zaten yapacaktır.

Ancak; ahlaken bu durumun hangi görev ve sorumlulukta olursa olsun kimse için açıklanabilir ve savunulabilir tarafı yoktur. Saygılarımla.”

Editör: TE Bilişim