Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin'in İçişleri Bakanlığı tarafından geçici olarak görevinden uzaklaştırılması 2 ay daha uzatıldı. İçişleri Bakanlığı’ndan Bilecik Valiliği’ne yazının geldiği öğrenilirken, yeni uzaklaştırma 25.04.2022 tarihinden itibaren iki aylığına yeniden başlayacak.

Bilindiği gibi, Bilecik Belediyesi’nde yaşanan rüş­vet olayının ardından Başkan Semih Şahin, İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırılmıştı.

Semih Şahin, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun onayıyla geçici ola­rak görevinden uzaklaştırılırken, gö­rev­den uzaklaştırma kararının Anayasa’nın 127nci maddesi ile Belediye Kanunu’nun 47’nci maddesi kapsamında alındığı öğrenilmişti.

25 Şubat’ta ilk 2 aylık görevden uzaklaştırma süreci yaşayan Şahin’e Bilecik Valiliği’nden 2 ay daha görevden uzaklaştırma yazısı geldi. Bilecik Valiliği’ne ulaşan görevden uzaklaştırma yazısı ile Semih Şahin, soruşturmanın selameti için 2 ay daha görevinden uzaklaştırılmış oldu.

Böylelikle Semih Şahin, 25 Şubat’tan 25 Haziran’a kadar görevinden uzaklaştırılmış olacakken, soruşturma devam ettiği için görevden uzaklaştırılma sürecinin de devam edeceği bekleniyor.

Editör: TE Bilişim