25 Şubat’ta ilk 2 aylık görevden uzaklaştırma süreci yaşayan Şahin’e Bilecik Valiliği’nden 2 ay daha görevden uzaklaştırma yazısı geldi

Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin'in İçişleri Bakanlığı tarafından geçici olarak görevinden uzaklaştırılması 2 ay daha uzatıldı. İçişleri Bakanlığı’ndan Bilecik Valiliği’ne yazının geldiği öğrenilirken, yeni uzaklaştırma 25.08.2022 tarihinden itibaren iki aylığına yeniden başlayacak.

Bilindiği gibi, Bilecik Belediyesi’nde yaşanan rüş­vet olayının ardından Başkan Semih Şahin, İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırılmıştı.

Semih Şahin, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun onayıyla geçici ola­rak görevinden uzaklaştırılırken, gö­rev­den uzaklaştırma kararının Anayasa’nın 127nci maddesi ile Belediye Kanunu’nun 47’nci maddesi kapsamında alındığı öğrenilmişti.

25 Şubat’ta ilk 2 aylık görevden uzaklaştırma süreci yaşayan Şahin’e Bilecik Valiliği’nden 4. kez 2 ay daha görevden uzaklaştırma yazısı geldi. Bilecik Valiliği’ne ulaşan görevden uzaklaştırma yazısı ile Semih Şahin, soruşturmanın selameti için 2 ay daha görevinden uzaklaştırılmış oldu.

Böylelikle Semih Şahin, 25 Ağustos’tan 25 Ekim’e kadar görevinden uzaklaştırılmış olacakken, soruşturma devam ettiği için görevden uzaklaştırılma sürecinin de devam edeceği bekleniyor.

Mahkeme bitene kadar İçişleri Bakanlığı tarafından her iki ayda bir görevden uzaklaştırma yapılabileceği gelen bilgiler arasında yer aldı.

Editör: TE Bilişim