Bilecik Belediyesi’nde yaşanan rüş­vet olayının ardından Belediye Başkanı Semih Şahin’in, İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırıldığı öğrenildi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi tarafından Belediye Başkanı Semih Şahin hakkında disiplin süreci devam ederken İçişleri Bakanlığı nezdinde haber geldi. Semih Şahin, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun onayıyla geçici ola­rak görevinden uzaklaştırıldı. Gö­rev­den uzaklaştırma kararının Anayasa’nın 127nci maddesi ile Belediye Kanunu’nun 47’nci maddesi kapsamında alındığı öğrenildi.

Mülkiye müfettişlerince Belediye Başkanı Semih Şahin hakkında Me­mur­lar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanun uyarınca ön inceleme, Mal Bildiriminde Bulunulması, Rüşvet ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanunu kapsamında da mal varlığı soruşturması başlatıldı. İçişleri Bakanlığı Mülkiye Teftiş Kurulu, tanıkların ve ifade sahiplerinin baskı altına alınmaması, suç delillerinin yok edilmesinin, karartılmasının ya da değiştirilmesinin önüne geçilebilmesi, yapılacak ön inceleme ve soruşturmaların selameti için Başkan Şahin’in geçici olarak görevden uzaklaştırılmasını talep etti.

Bilindiği üzere; Bilecik Belediyesi Kayı A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Erdağı bir müteahhitten Belediyedeki odasında 200 bin Dolar rüşvet alırken suçüstü yakalanmış ve ardından tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Aradan geçen süre zarfında İçişleri Bakanlığı bünyesinde Bilecik Belediyesi’ne Müfettiş gönderilmişti. Kente gelen müfettişin ardından İçişleri Bakanlığı tarafından çalışmalara başladığı, 2019 yılından bu yana emlak ve satış dosyalarının yanı sıra bina ruhsatlarına ilişkin belgeleri istendiği öğrenilmişti.

Diğer yandan da Bilecik Belediyesi’nde yaşanan rüşvet olayının ardından Belediye Başkanı Semih Şahin’in, CHP Genel Merkezi’nde yapılan MYK toplantısı sonucunda parti Yüksek Disiplin Kurulu’na ihraç istemi iddiasıyla sevkedildiği öğrenilmişti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, parti sorumluluğu, etik değerleri ve yerel yönetim ilkeleri ile bağdaşmayan tutum ve davranışları nedeniyle Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin’in Yüksek Disiplin Kurulu’na sevkedildiğini açıklamıştı.

Torun, yaptığı açıklamada, “Bilecik Belediyesi’nde yargıya intikal eden soruşturma süreci ile Belediye Başkanı Semih Şahin hakkında kamuoyuna yansıyan iddialar, Genel Merkezimiz tarafından hassasiyetle takip edilmektedir. Bu kapsamda; partimizin Yerel Yönetimler Heyeti, yerinde inceleme ve değerlendirme yapmak üzere bölgeye gönderilmiştir. Parti heyetimizin araştırmaları sonucunda kapsamlı bir rapor hazırlanmış ve Genel Merkezimize sunulmuştur.

Merkez Yönetim Kurulumuzun 16 Şubat 2022 tarihli toplantısında parti heyetimizce hazırlanan rapor ciddiyetle ele alınmıştır. Yapılan kapsamlı değerlendirmeler sonucunda, Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin’in; parti sorumluluğu, etik değerleri ve yerel yönetim ilkeleri ile bağdaşmayan tutum ve davranışları nedeniyle, Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edilmesine oy birliği ile karar verilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” demişti.

Aradan geçen süre zarfında Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin’in İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırıldığı öğrenildi.

Editör: TE Bilişim