Görevden uzaklaştırılan Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin, yaşanan rüşvet operasyonu kapsamında  Adliye’de şüpheli sıfatıyla ifade verdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından geçici olarak görevinden uzaklaştırılmasının yanı sıra Başkan Şahin, CHP Genel Merkezi Yüksek Disiplin Kurulu kararı ile de CHP’den ihraç edilmişti.

Yaşanan bu süreçlerin ardından Semih Şahin, öğle saatlerinde Danışmanı Selçuk Erdağı’nın tutuklu olarak yargılandığı rüşvet davasına ilişkin olarak Bilecik Cumhuriyet Başsavcılığı’na gelerek ifadesini veriyor.

Bilindiği gibi, Bilecik Belediyesi’nde Başkan Semih Şahin’in Danışmanı aynı zamanda Kayı A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Erdağı bir işadamından 200 bin nakit dolar ve 130 bin dolar senet  rüşvet alırken suçüstü yakalanmıştı.

Gözaltına alınan Erdağı, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak Cezaevi’ne konulurken, ardından Bilecik Belediye Başkanlığına Müfettişler gelmişti. Tutulan raporlar kapsamında Semih Şahin hakkında Savcılık tarafından soruşturma açıldı. Müfettiş  ve Savcılık soruşturması kapsamında  Belediye çalışanları O.E., G.Ç., E.E., B.Y.’nin ifadeye çağrılarak İl Emniyet Müdürlüğü’nde ifadelerinin alındığı da öğrenildi.

Samih Şahin'in basın açıklaması yapıp yapmayacağı merak ediliyor.

Editör: TE Bilişim