Gazeteci Saygı Öztürk,1992-99 yılları arasında Bilecik Valiliği yapan ve Kasım 2020’de hayata gözlerini yuman ağabeyi Refik Arslan Öztürk(71) hakkında yazmış olduğu ‘Vali Bey’ isimli kitabını çıkarttı.

Mütevazi kişiliği ve örnek devlet adamlığı ile vatandaşların gönlünde ayrı bir yer kuran 1992-99 yılları arasında da Bilecik’te Valilik yapan Refik Arslan Öztürk,14 Kasım günü hayatını kaybetti.

Birçok bürokrat ve siyasetçinin örnek gösterdiği eski Valimiz Refik Arslan Öztürk,16 Kasım 2020’de İstanbul Üsküdar’daki Şakir’in Camii'nde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Gazeteci Saygı Öztürk’ün Doğan kitaptan çıkan ‘Vali Bey’ isimli kitabı raflardaki yerini alırken Bilecik’teki birçok kişi kitabı merak ederek siparişini verdi.

GERÇEK BİR DEVLET ADAMIYDI

Bilecik’e atandıktan sonra öncelikle Şeyh Edebali Türbesi ve çevresinde ciddi düzenlemeler gerçekleştiren Öztürk, böylece bölgenin tarihi özelliklerinin yanı sıra turizm açısından da ilgi duyulan, ziyaretçi akınına uğrayan bir yer konumuna gelmesini sağlamıştı.

Bilecik’te uzun süre görev yapmasının yanı sıra tutumlu ve tasarrufu seven özellikleri ile iz bırakan bir Vali olarak bilinen Öztürk döneminde İl Özel İdare bütçesi her mali yılı fazla vererek kapatıyordu.

Bilecik’te görev yaptığı sürede 1.Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanlığı yapan ve o dönemde ciddi bazı sanayi kuruluşlarının bölgeye gelmesini sağlayan Öztürk, Bilecik 2.Organize Sanayi Bölgesi’nin yanı sıra ilçelerimizdeki Organize Sanayi Bölgeleri kuruluşlarını gerçekleştirmeleri ve arsa temini konusunda önemli aşamalar kaydetmişti.

İlimiz genelinde gerçekleştirdiği birçok yatırım ve hizmette imzası bulunan Refik Arslan Öztürk’ü her zaman minnet ve şükranla anan Bilecikliler onun döneminde hizmete açılan Fen Lisesi’ne ismini vererek anısını yaşatmaya devam ettiler.

Refik Arslan Öztürk kimdir?

Evli ve 2 çocuk babası olan Refik Arslan Öztürk, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdi. Lice, Ömerli ve Demirci Kaymakam vekillikleri, Reşadiye, Silopi, Finike ve Söğüt Kaymakamlıkları, Sivas Vali Yardımcılığı ve Bilecik, Niğde, Erzincan, Manisa Valisi olarak görev yaptı.

1995 yılında Niğde Valiliği yaptığı sırada Türk Kültürüne Hizmet Vakfı, 2004 yılında Erzincan Valiliği yaptığı sırada Parlamento Dergisi, 2006 yılında Manisa Valiliği yaptığı sırada da Meclis Dergisi tarafından yılın Valisi seçildi.

Editör: TE Bilişim