Bilecik Belediye Meclisi’ne son günlerde kamuoyunda çokça konuşulan Ayasofya İmamının Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e yönelik sarf ettiği sözler damga vururken, Millet İttifakı üyeleri adına açıklama yapan Meclis Üyesi Hüseyin Yıldız ise imamın sözlerini sert bir şekilde eleştirdi.

Bilecik Belediyesi Haziran ayı toplantılarının ilk oturumu Belediye Başkanı Semih Şahin’in yönetiminde gerçekleşti. CHP Grup Sözcüsü Hüseyin Yıldız, gündem dışı söz alarak, Ayasofya İmamı Mustafa Demirkan’ın geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ında katılım sağladığı bir programda Atatürk’e yönelik kullanmış olduğu sözlerini ve imama bu noktada sosyal medya paylaşımı ile sahip çıkan İnhisar eski Kaymakamı Ali Açıkgöz’ü eleştirirken bu durumun kabul edilemez olduğunu vurguladı.

“ENDİŞEYLE TAKİP EDİYORUZ”

Millet İttifakı adına mecliste bu yönde bir konuşma yapan Yıldız, “Kurtuluş Savaşımızın başkomutanı, Cumhuriyetimizin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tarihi ve kurucu şahsiyetine yönelik özellikle son dönemde artan saldırıları üzüntü, öfke ve milli birliğimiz açısından endişeyle takip ediyoruz.” diyerek başladığı konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“Ayasofya Camii’nde düzenlenen, devlet erkanının da bulunduğu bir programda, imam Mustafa Demirkan’ın Mustafa Kemal Atatürk’ü kast ederek kullandığı ifadeleri ve eskiden İnhisar Kaymakamlığı görevi yapmış Ali Açıkgöz’ün imamı destekleyen paylaşımlarını şiddetle kınıyoruz.

İmam Mustafa Demirkan’a hatırlatmak isteriz ki;Mustafa Kemal Atatürk olmasaydı; ne ezanlarımızın okunacağı bir camii, ne vaaz vermek için çıkıp saygısızca ve kör cehaletle konuşabileceğin bir minberimiz olmayacaktı. Atatürk’ün kurtardığı bu vatanda, kurduğu Diyanet’ten maaş alıyorsan şunu da çok iyi biliyorsun ki Mustafa Kemal Atatürk’ün başlattığı Milli Mücadele sayesinde ezanlar yankılanıyor bu topraklarda.

Şehrimizde bir zamanlar görev yapmasından büyük üzüntü duyduğumuz Ali Açıkgöz’e de hatırlatmak isteriz ki;

Mustafa Kemal Atatürk olmasaydı, okuyup kaymakam olacağın bir vatan, bu topraklar ve ihanet ettiğin o makamın olmayacaktı.

Bu zihniyete ve onun savunucularına şunu hatırlatmak isteriz ki; Ayasofya’nın bulunduğu İstanbul’u 6 Ekim 1923’te düşman işgalinden kurtaranda, Diyanet İşleri Başkanlığı’nı kuran da Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’tür.

Tarihimizde, İstanbul işgal altındayken, Millî Mücadeleyi başlatan Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarına “katli vaciptir” diye fetva veren işbirlikçi Dürrizadeler çıkmışsa da bu zihniyetin karşısında duran, “Her kim ki Mustafa Kemal ve Kuva-yi Milliye aleyhine fetva verip, düşmanlık yapar bilin ki onların damarlarında kafir kanı akar” diyen Sütçü İmam’lar da vardır.

“ŞAYET BİR ZALİM ARIYORSANIZ; O SİZ VE SİZİN ZİHNİYETİNİZDİR”

Şayet bir kafir arıyorsanız ki; önce sizlere kafir ne demektir onu öğretmek gerekir. Kafir, kafara kelimesinden gelmektedir. Kendisine yapılan bir iyiliği örtmek, nimeti yalanlamak anlamına gelir. Kafir; sizlerin bugün nefes almanıza sebep olan, ulusumuzun en büyük nimeti olan Mustafa Kemal Atatürk’ü yalanlayan ve kötü söz söyleyen sizlersinizdir.

Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti Reisi ve Bilecik Müftüsü Hoca Mehmet Nuri Efendi’nin Milli Mücadele başlarken, bir Cuma hutbesinde; “Alçak Yunan’ın zulüm ve vahşetine katlanmaktansa seve seve ölelim, şehit olalım” demesine bu topraklar şahitken, günümüzde din adamlarının Mustafa Kemal Atatürk’e fütursuzca hakaret etmeleri kabul edilemez bir durumdur.

Atatürk’e yönelik bu saldırıları gerçekleştirerek kendi tarihlerine ihanet edenler, ulusal değerlerimizi hedef almaktadır. Bu mesnetsiz saldırılardan en büyük zararı inancımız görmektedir.

Bizler Bilecik Belediyesi Millet İttifakı meclis üyeleri olarak, Atatürk’e yönelik bu saldırıları bir kez daha kınıyor, ortak tarihimize ve değerlerimize karşı ihanet içinde olan bu zihniyetin temsilcilerine karşı hukuki olarak gerekenin yapılmasını talep ediyoruz.”

ATATÜRK ORTAK DEĞER

Meclis toplantısında bazı muhalefet partisi üyeleri Hüseyin Yıldız’ın konuşmasını “Atatürk’ü siyasete alet etmekle” eleştirirken, genel çerçevede meclisin tüm üyeleri tarafından Atatürk’ün ortak değer olduğu yönündeki görüşleri ön plana çıktı.

Diğer yandan mecliste dışarıdan katılımda bir hayli fazla olduğu gözlendi.

GÜNDEM MADDELERİ KARARA BAĞLANDI

Toplantıda meclise sunulan ek gündem maddeleriyle birlikte toplamda altı madde görüşüldü.

İlk gündem maddesinde görüşülen Teknik Hizmetler sınıfında boş olan 8. Sınıf derece mimar kadrosunun iptal edilerek yerine teknik hizmetler 8.derece Tekniker kadrosunun ihdas edilmesi konusu belediye meclis üyelerince oy çokluğu ile kabul edildi. Cumhur ittifakı konuya çekimser kaldı.

Meclisin ikinci gündem maddesinde sözleşmeli tekniker olarak çalıştırılacak personele ödenecek ücreti 3.766,25 TL olarak belirlendi. CHP ve İyi Partinin kabul AK Parti’nin red, MHP’nin çekimser oy verdiği gündem maddesi oy çokluğu ile kabul edildi.

Üçüncü gündem maddesinde belediyenin kültür, spor ve sanat projeleri kapsamında düzenlenen kurslara ilişkin ücretlerin belirlenmesi görüşüldü. Gündem maddesi oy birliği ile Ücret ve Tarife Komisyonuna havale edildi.

Dördüncü gündem maddesinde ise belediyeden ortak hizmet projesi işbirliği talebinde bulunan 7 adet dernek ile 3 yıl süreli olarak hizmet projesi işbirliği protokolü yapılması ve protokol yapmak üzerek belediye başkanına yetki verilmesi konusu görüşüldü. Gündem maddesi oy birliği ile Hukuk Komisyonuna havale edildi.

Belediye meclisine sunulan ek gündem maddelerinden birinin Ücret ve Tarife Komisyonuna diğerinin ise İmar Komisyonuna havale edilmesi oy birliği ile kabul edildi.

Editör: TE Bilişim