Bilecik Gençlik Merkezi’nde satranç eğitimleri başladı.

Kişisel Gelişim Atölyesi’nde açılan satranç eğitimleri 2022-2023 yılının başlaması ile Gençlik Merkezinde yürütülen faaliyetlerinde yeniden planlanması sonucu küçük yaş gruplarına satranç kursu açıldı.

Merkezde usta öğreticiler öncülüğünde ders alan ve düşünsel becerilerini geliştirmeleri hedeflenen çocuklara Satranç oyunu tüm incelikleri ile gösteriliyor.

Dünya çapında turnuvaları düzenlenen bir spor dalı olarak kabul edilen Satranç oyunu ile ilgili yapılan açıklamada, “bu oyun satranç tahtası denilen 8×8'lik kare bir alan üzerinde 32 adet satranç taşıyla oynanır. Toplam 64 karenin yarısı siyah, yarısı beyaz renklerden oluşur. Taraflar beyaz ve siyah renkli taşları alır, her oyuncunun bir seferde bir hamle yapmasıyla oyun gelişir. Oyunun başında beyaz ve siyahların 16 taşı bulunur. Bunlar bir şah, bir vezir, iki kale, iki fil, iki at ve sekiz piyondan oluşur. Oyunun amacı karşı tarafın şahını mat etmektir.

Satranç zihni geliştirir, çok yönlü düşünmenizi sağlar. Gençlerimizin düşünsel becerilerini geliştirmek için satranç eğitimlerimize başladık” denildi.

Editör: TE Bilişim