Bilecik Yeşilay Şubesi, ‘Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek Yarışması’ başvuruları başladığını duyurdu.

Bağımlılıkla Mücadele konulu yarışma kapsamında; ilkokul, ortaokul ve lise kademelerinde öğrenim gören öğrenciler tarafından görsel ve edebi kategorilerde hazırlanacak olan eserler yarışacak.

Yarışma için son başvuru tarihi, 17 Şubat olarak belirlendi.

Yarışmaya, görsel kategoride afiş, resim, karikatür veya kısa video alanlarından; edebi kategoride ise kompozisyon, şiir, öykü, deneme veya anı alanlarından sadece birinden katılım yapılabilecek. Bir öğrenci hem görsel hem de edebi kategoride başvuru yapabilecek.

İl düzeyinde gerçekleştirilecek ödül törenlerinde il birincilerine 2.000 TL ödül verilecektir. Ülke genelinde eserlerin değerlendirilmesi sonucunda her bir kategoride birinci olan katılımcılara 15.000 TL; ikinci olan katılımcılara 10.000 TL; üçüncü olan katılımcılara ise 5.000 TL ödül verilecek.

Genel değerlendirme, Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Merkezinde, Millî Eğitim Bakanlığından 5, Yeşilaydan 2 temsilci olmak üzere en az 7 kişiden oluşacak bir jüri tarafından yapılacak. Jüri, il birincileri arasından görsel ve edebi kategorilerinde Türkiye birinci, ikinci ve üçüncülerini belirleyecek.

Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek Yetenek Yarışması” her yıl  Millî Eğitim Bakanlığına bağlı ilk, orta ve lise kademelerinde örgün eğitim veren okullarda gerçekleştiriliyor.. Bu yarışma ile çocuk ve gençlerin zararlı alışkanlıklara karşı bilinçli bir şekilde yetişmelerine destek vermek; alkol, tütün, madde, kumar ve teknoloji bağımlılığının olumsuz ve yıkıcı etkilerini kavramalarını sağlayıp, teknolojinin doğru kullanımının önemini vurgulamak ve daha güvenli, daha sağlıklı bir hayat sürmelerine katkıda bulunarak yeni neslin bağımlılıklara karşı farkındalıklarını artırmak amaçlanıyor.

Editör: TE Bilişim