Memur-Sen’e bağlık Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Bilecik Şubesi 4. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Büyük coşku ve kardeşlik havası içerisinde yapılan ve 2 adayın yarıştığı kongrede sendikanın yeni başkanı Emrah Göztepe oldu.

Öğretmen Evi toplantı salonu’nda gerçekleştirilen kongreye Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, Sağlık-Sen Genel Sekreteri Durali Baki, Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı İdris Baykan, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Nail Öztürk, İl Başkan Yardımcısı Serkan Işık, Eğitim Bir-Sen Bilecik Şube Başkanı Ahmet Selöz, Öz Sağlık-İş Bilecik Şube Başkanı Hasan Sarı, Memur-Sen İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Şube Başkanı Süleyman Akyıldız ve diğer STK’ların temsilcileri ile çok sayıda üye katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan genel kurulda, Divan Başkanı İdris Baykan, Divan Kurulu Üyeleri ise Göktan Yünkül, Ekrem Özdemir, Ahmet Demirsöz ve Gencer Yılmaz’dan oluşurken, Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu, Denetleme Kurulu Raporu ve Mali Bilanço okunarak ibra edildi.

Mehmet Tıraş ve Emrah Göztepe’nin aday olduğu seçimde, oy kullanan 107 delegenin 60’ının oyunu alan Emrah Göztepe Sağlık-Sen Bilecik Şubesi’nin yeni başkanı olurken, Mehmet Tıraş 45 oy aldı, 2 oy ise geçersiz sayıldı.

“BAYRAĞI EN YUKARI GÖTÜRMEYE KARARLIYIZ”

Yeni Başkan Emrah Göztepe de Yetkili sendika olmanın verdiği gücü etkili sendikacılık anlayışı ile daha ileri götüreceklerini belirten ve şartlar ne olursa olsun en büyük gayelerinin, sürekli sahada olacaklarını, üyelerinin mutluluk ve refahı için özlük hakları, ekonomik ve sosyal haklarının daha ileriye taşımak olduğunu vurguladı.

Şartlar ne olursa olsun en büyük gayelerinin, sürekli sahada olacaklarını, üyelerinin mutluluk ve refahı için özlük hakları, ekonomik ve sosyal haklarının daha ileriye taşımaktır olduğunu vurgulayan Göztepe, “Önümüzdeki 4 yıllık süreçte hedeflerimiz, yıpranan, yorulan, ötekileştirilen, ayrıştırılan, bitmek bilmeyen nöbetler, aşırı iş yükü altında ezilen, şiddete ve mobinge maruz kalan, covid-19 pandemi sürecinde en ön safta savaşan, evinden ailesinden günlerce uzak kalan, canı pahasına ter döken, pandeminin sessiz kahramanlarının, sağlık ordusu neferlerinin hak ettiği değeri ve saygıyı görmesi ve açılan yaraların sarılması üzerine olacaktır. Delegelerimizin bize yetki vermesi halinde bayrağı en yukarı götürmeye kararlıyız. Diğer başkan adayımıza da başarılar diliyorum” dedi.

Diğer yandan, Emrah Göztepe’nin Yönetim Kurulu, Denetim Kurulu ve Disiplin Kurulu ise şu şekilde oluştu:

YÖNETİM KURULU
Emrah Göztepe – Şube Başkanı
Metin Gülhan – Şube Sekreteri
Kemal Çelik – Mali İşler
Yekta Yılmaz – Teşkilatlanma
Cihan Tüfekçi – Basın ve İletişim
Sümeyye Topal – Eğitim Sosyal İşler
Mevlüt Aktepe – Mevzuat ve Top. Söz.

DENETİM KURULU

Mehmet Gedikbaşı
Ayfer Göktaş
Fatih Uyar
Rahim Duman
Ender Türker

DİSİPLİN KURULU

Şeyma Gördebil
Ömer Sezer
Ayşe Hupal
Ali Osman Esen
B. Osman Aygüneş

Editör: TE Bilişim