Bilecik Belediyesi Şubat ayı olağan Meclis toplantısı gerçekleşirken, toplantıya rüşvet olayları damga vurdu.

Belediye Başkanı Semih Şahin yönetiminde gerçekleşen toplantıda partilerin grup sözcüleri birer konuşma yaparken AK Parti Grup Sözcüsü Gülcan Namal ve AK Parti Meclis Üyesi Muhammed Karadayı, Belediye Başkanı Semih Şahin’e rüşvet olayı ile ilgili sorular yöneltti.

AK Parti Grup Sözcüsü Gülcan Namal, Bilecik Belediyesi’ndeki odasında bir müteahhitten 200 bin dolar rüşvet aldığı iddiası ile tutuklanarak cezaevine gönderilen Kayı A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Erdağı hakkında önceleri defaten kendilerini uyarmalarına rağmen olayın iftira ve yalan sözleri ile üzerinin örtüldüğünü söyledi.

Meclis’te adeta buz etkisi yaratan Namal’ın konuşmasına ek olarak Belediye Başkanı Semih Şahin’e olayla ilgili sorular yönelten Meclis Üyesi Muhammed Karadayı ise, Başkan Şahin’den tatmin edici yanıtlar alamadı.

“KAMU VİCDANINDA DERİN YARALAR AÇMIŞTIR”

AK Parti Grup Sözcüsü Gülcan Namal, Meclis’te yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Tarihin temellerinin atıldığı, bir çok medeniyetlere ev sahipliği yapmış, yanmış yıkılmış ama küllerinden tekrar doğmuş, Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı kadim  ve aziz şehir Bilecik’imizin adının rüşvet ve yolsuzlukla anılması kamu vicdanında derin yaralar açmıştır.

Bu kadim şehir böyle vahim ve utanç verici bir durumu hiç haketmemiştir. Defaten uyarmamıza rağmen iftira ve yalan deyip üstünün örtülmesiyle daha da teşvik edilmiştir. Milletin oylarıyla herşey çok güzel olacak, şeffaf Belediyecilik sloganıyla gelip, milletin aklıyla alay edercesine Belediye binasında suçüstü yapılan olaydan bizim haberimiz yok demek gerçekten büyük acizliktir.

“BİLECİK HALKININ AKLIYLA ALAY ETMEKTİR”

Ayrıca bu duruma yol açanlara Belediye personellerinin biat etmemeleri durumunda da mobing uygulandığı da bir gerçektir. Yaşanan bu vahim durumun CHP yönetimi tarafından da adeta üstünün örtülmeye çalışılması, ne şiş yansın ne kebap mantığıyla hareket etmesi, yapılan içi boş basın açıklamalarıyla geçiştirilmesi Bilecik halkının aklıyla alay etmektir.

“İYİ PARTİ GENEL BAŞKANI DA ÜÇ MAYMUNU OYNAMAYA DEVAM ETMEKTEDİR”

Ayrıca Millet ittifakı ortağı İYİ Partili Başkan Yardımcısı ve kürsülerden ahkam kesen İYİ Parti Genel Başkanı da üç maymunu oynamaya devam etmektedir. İnanmakta zorlandığımız diğer bir durumda Belediye binasına Emniyet tarafından baskın yapıldığı gece Belediye Başkanı, Yardımcıları hatta ittifak ortağı olanlar neden milletin onlara emanet ettiği makama gelmediler ve olayları yakından takip etme ihtiyacı hissetmediler.

“TÜM BU OLAYLARA SEBEP OLANLARI ACİLEN İSTİFAYA DAVET EDİYORUZ”

Bu ne kadar vahim bir durumdur. Sizlere bir teoriden bahsetmek istiyorum, kırık cam teorisi; bir binanın çoğu camı kırıksa insanlar diğer camları da kırmaktan çekinmezler ve bunu da suç olarak görmemeye başlarlarmış.

Belediyemizde yaşanan rüşvet, irtikap, kandırma, milleti uyutma ne derseniz deyin camların kırıldığını gösteriyor. Bu olaya sebep olan Başkan  Semih Şahin ve diğerleri kimler varsa görevden alınıp hesap vermediği sürece bu milletin evinin ne camı, ne de çatısı kalacaktır.

Tüm bu olaylara sebep olanları acilen istifaya davet ediyoruz. Saygıdeğer Bilecik halkımızdan önemle bir ricamız var. Lütfen bu süreçte her kimler mağdur edilmişse dışarıda, kahvehane köşelerinde konuşarak zamanı geçirmeyelim, lütfen gerekli makamlara şikayetlerini yapsınlar, tehditle susturulmalarına izin vermesinler. Bizleri vermiş oldukları oylarıyla bu Meclis çatısı altında toplayan kıymetli hemşehrilerimize verilen sözlerimiz ve yapacak çok işimiz var. Bu Meclisi ve Belediye’yi acilen her türlü şaibelerden temizleyip çalışmalarına devam edebilecek duruma getirilmelidir.

İlimizin düştüğü bu durumdan en kısa sürede kurtulup hizmet bekleyen vatandaşlarımızın beklentilerini karşılamak için durmadan yorulmadan çalışmaya devam etmek öncelikli görevimizdir. İdrak etmeye başladığımız mübarek üç ayların ilimize, ülkemize ve tüm insanlığa sevgi, hoşgörü, merhamet, bolluk, bereket ve sağlığa, en önemlisi ahlaklı ve erdemli insan olmaya vesile olmasını temenni ediyoruz.”

SORULARA YANIT ALAMADI

Diğer yandan, AK Parti Meclis Üyesi Muhammed Karadayı ise, elinde getirdiği bazı görseller üzerinden Belediye Başkanı Semih Şahin’e rüşvet iddiaları hakkında sorular yöneltti.

Belediye Başkanı Semih Şahin’in sorular üzerine oldukça gerildiği ve Meclis üyeleri üzerinde baskı oluşturmaya çalıştığı gözlerden kaçmazken, Karadayı’nın sorularının da yanıtsız kaldığı görüldü.

GÜLDÜRDÜ

Diğer yandan konuşmaların ardından Belediye Başkanı Semih Şahin’in rüşvet olayına karıştığı iddiası ile tutuklanarak cezaevine gönderilen Selçuk Erdağı’nı görevden aldığını ifade etmesi Meclis'te gülüşmelere neden oldu.

Editör: TE Bilişim