Hasan GÜNER
Cuma akşamı 3 aracın karıştığı zincirleme kaza paniğe neden oldu. Kazaya neden olduğu belirtilen ve kaza sonucunda yaralanan köpeğe yapılan müdahale yürekleri sızlattı.
Tugay Kavşağı’nda önüne çıkan bir köpeğe çarpmamak için yavaşlayan 11 EH 561 plakalı ticari araca, 11 EP 023 plakalı otomobil arkadan çarptı. Kazayı geç fark eden ve durmayı başaramayan 11 AZ 848 plakalı otomobil ise, 11 EP 023 plakalı otomobile arkadan çarparak kazaya karıştı.
Maddi hasarın meydana geldiği zincirleme kazada, sürücüler yara almadı. 
Trafiğin yoğun olduğu bir zamanda gerçekleşen kaza sonrası trafik ekipleri önlem aldı. Trafik akışı bir süre tek şeritten sağlandı. 11 EP 023 plakalı aracın çekici yardımıyla kaldırılmasının ardından trafik akışı normale döndü.
KURTARMA REZALETİ YAŞANDI
Hangi aracın çarptığı belli olmayan ve aldığı darbe sonucu yaralanan köpek, uzun süre kurtarılmayı bekledi. Kanlar içinde can çekişen köpeğe müdahale edilmesi amacıyla Bilecik Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne haber verildi. Uzun süre geçmesine rağmen ilgililerin olay gerine gelmemesi üzerine, köpeğe ilk müdahale olay yerini temizlemek amacıyla orada bulunan temizlik işçisi tarafından yapıldı.
İşçi bir poşet yardımıyla yaralı hayvanı arka bacağından tutarak kaldırmak istedi. Karşılaşılan rezalete müdahale eden bir zabıta, köpeği kucaklayarak orta refüj üzerine bıraktı ve üzerini örttü. Uzun süre ulaşılmaya çalışılan ve bir türlü yaralı köpeğe müdahale etmek için olay yerine gelmeyen ilgililer, polis memurlarını da çileden çıkardı. Yaklaşık 45 dakikalık gecikmeden sonra yaralı köpek, olay yerine gelen sivil bir aracın bagajına konularak götürüldü.
BU GÖRÜNTÜLER İLK DEĞİL
Geçtiğimiz günlerde “Bu Hayvanların Suçu Ne?” başlığı altında verdiğimiz bir başka haberde, hayvan barınağı çalışanlarının sokak hayvanlarına kötü muamelesinin tepki çektiğini dile getirerek, “Atatürk Bulvarı üzerinde araba çarpan yavru bir köpek kanlar içinde yerde kaldı. Ayağı kırılan köpeği, o sırada çevrede bulunan bir vatandaş refüje çıkardı ve Bilecik Belediyesi Hayvan Barınağı’nı aradı. Yavru köpeğin başında bekleyen ve severek sakinleştiren duyarlı vatandaş, Belediye ekibinin hayvana müdahalesiyle adeta şok oldu. Acı içindeki yavru köpeği bir poşet gibi ensesinden tutan barınak çalışanı, hayvanın acılar içinde inleyişini umursamadan barınak aracının içine attı. Bu sırada çevredeki bazı vatandaşlar duruma tepki gösterdi ama görevli istifini bozmadı.” demiştik.
HAYVANSEVENLER ÇÖZÜM BEKLİYOR
Benzer durumların sık sık yaşandığı Bilecik’te, belediyenin sokak hayvanlarına müdahale amacıyla kurduğu ekiplerin eğitimlerinin sorgulanması gerektiğini ifade eden vatandaşlar, “Özellikle yaralı hayvanlara donanımlı bir araç, eğitimli personel ve yeterli tıbbı malzeme ile zamanında müdahale edilmeli” diyerek Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı’dan çözüm beklediklerini ifade etti.

Editör: TE Bilişim