Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şükrü Beydemir katıldığı Bilecik Arena programında öğrencilerin büyük sorunu haline gelen barınma konusunda bir takım açıklamalarda bulundu.

Rektör Beydemir, kendisine yönetilen, “Öğrencilerin en büyük sorunları yurt ev sorunları. Dışarı da kalan öğrenci var mı? Bu konuda ne yapıyorsunuz?” sorusunu şu şekilde cevapladı:

“2 bin kişilik bir yurdumuz olacak”

“Biz Üniversite olarak yurtlarla KYK’larla farklı kurumlarız. Normalde bizim yaptığımız iş eğitimlerini vermektir.  Barınma birazda KYK ile alakalıdır. Tabi bizim şehrimiz aslında şanslı bir şehir. Niye şanslı bir şehir? Önceden hiç problemimiz olamamış kolay kolay.  Özel yurtlarımız varmış, normal KYK’da kalamayan öğrenciler oralarda da  kalmışlar fakat olağanüstü bir durum geçirdik maalesef.  Şu 1.5 yılda malumunuz  özel yurtlardan kapananlar da oldu.  Kapattılar, kolay değil, esnaf sonuçta geçinemeyince ne yapacak?  Öğrenci gelemedi ama şöyle bakıyoruz tam sayı olarak belki net ifade edemem ama biz de yedek sayısı daha az diğer şehirlere göre.  Ve şunun müjdesini vermek lazım malumunuz bizim yurdumuz yapılıyor şu anda. 2 bin kişilik bir yurdumuz olacak orada. O yurtta zannediyorum seneye, Ocak ayından itibaren dışarıda kalan öğrencimiz olmayacak.  Kız yurdu yapıyoruz.”

Rektör Beydemir, üniversiteye yapılan 2bin kişilik yurdun silüetini bozduğuna ve yerinin beğenilmediğine ilişkin yapılan eleştirilere ise,

“Biz geldiğimizde başlanmış bir süreçti bu.  Bundan sonra ne yapılabilir diye düşünmek gerekir. Oraya da zannediyorum bizim üniversitemizin siluetine benzer  bir giydirme ile bunu yapacaklar.  Belki o noktada biraz daha tamamlayabilir diye düşünüyoruz.” şeklinde açıklık getirdi.

Editör: TE Bilişim