Şeyh Edebali Üniversitesi yeni Rektörü Prof. Dr. Şükrü Beydemir, gazetemiz ile tanışma yemeğinde biraraya geldi.

Pelitözü Gölpark Limon Cafe’de Genel Yayın Yönetmenimiz Cafer Elmas ile Muhabirimiz Gökay Şimşek ile biraraya gelen Rektör Beydemir’e Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhami Yurdakul, Rektör Danışmanı Öğr. Gör. Özgür Özcan, Basın Sorumlusu Öğr. Gör. Engin Dumlupınar’da eşlik etti.

“Üniversiteyi hep beraber geliştireceğiz”

Gerçekleşen organizasyonda Rektör Beydemir, Şeyh Edebali Üniversitesi’nin gelişmesi ve uluslararası boyuta taşınması için koordinasyonun önemine dikkat çekti. Rektör Beydemir, “bu üniversiteyi bir yere getireceksek bu benimle olmaz, beraberce olur” ifadelerine yer verdi.

“Görevde yükselme sınavı yeniden yapılacak”

Rektör Beydemir, 2 Eylül 2019 tarihinde görevde yükselme ve unvan değişikliği yazılı sınavını tamamlamış olan memurların sözlü mülakatını durdurma kararına ilişkin ise, “sınav yeniden yapılacak” derken, önceki Rektör Prof. Dr. İbrahim Taş’ın görev süresinde yapılan yazılı sınavın sözlü mülakat kısmının kendi dönemine sarkmasının yanlış olduğunu ve herhangi bir şaibeye meal vermemek için böyle bir yol uygulandığını aktardı.

KYK’ya tahsil edilen arazi daha önceki dönem projelendirilmiş

Üniversite içerisinde KYK’ya tahsis edilen ve birçok ağacın kesilmesi ile sonuçlanan araziye ilişkinde konuşan Rektör Beydemir, “aradan bir yıl geçmiş sanırım, orası daha önce projelendirilmiş, bölge zaten arsa statüsündeymiş” ifadelerini kullandı.

Şeyh Edebali Üniversitesi’nde görev almanın mutluluğuna da değinen Rektör Beydemir, üniversite için elinden gelen ne varsa yapacağını söylerken, üniversiteyi geliştirmek için adeta koşacağını aktardı.

Bir maaşını bağışladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan ‘Milli Dayanışma Kampanyası’na bir maaşını bağışlayarak destek olduğunu söyleyen Rektör Beydemir, Koronavirüs salgını sebebiyle tüm dünyanın ve ülkemizin zorlu bir süreçten geçtiğini belirtti.

Editör: TE Bilişim