Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şükrü Beydemir, Yarın Gazetesi ve Bilecik Olay Haber temsilcileri ile bir araya geldi.

Rektör Beydemir'in basın mensupları ile gerçekleştirdiği toplantı, Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin tarafından  BŞEÜ Osmaneli MYO Aşçılık Programı için tahsis edilen ve restorasyonu tamamlanan konakta, Yarın Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve DHA İl temsilcisi Cafer Elmas, Yarın Gazetesi Muhabiri Ufuk Artsın, Bilecik Olay Haber ve İHA temsilcisi Kaan Toka, Bilecik Olay Haber muhabiri Saliha Çalışkan'ın katılımıyla gerçekleştirildi. Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Koyun ve Prof. Dr. Cenk Karakurt da toplantıda yer aldı.

Rektör Beydemir, 6644 ön lisans, 9841 lisans, 1205 yüksek lisans ve 140 doktora öğrencisi olmak üzere, 17830 öğrenci eğitim görmekte olduğunu belirtti.

Rektör Beydemir Tıp Fakültesi hakkında,  "41 kişinin kayıt olmasıyla %100 doluluk oranına ulaşılmıştır. Sakarya’da öğrenim gören öğrencilerin ilk dersi , rektör yardımcımız ve dekanımız ile gerçekleştirdik" ifadelerine yer verdi. Rektör Beydemir, fakülte binasının hazır olduğunu ve diş hastanesi tefrişatının alınması için gerekli olan bütçenin çıktığını belirtti.

Üniversitenin düzenlemiş olduğu bilim şenliğine yoğun ilgi ve olumlu tepki geldiğini belirten Rektör Beydemir, Bilim Şenliği’ni geleneksel hale getirmek ve kampüsün tamamına yayılacak şekilde büyük bir organizasyon haline dönüştürmek istediğini ifade etti. 

Rektör Beydemi, “Toprak analiz laboratuvarımız açıldı. İnşallah bölgeye hitap edecek bir laboratuvar olacak. Doğaltaş merkezi akreditasyon çalışmalarını başlattık. Pazaryeri’nde kurduğumuz ahşap üretim tesisi ile üniversitemizin tüm mobilya ihtiyaçlarını neredeyse kendimiz temin ediyoruz. Bilimsel araştırma projelerine sağladığımız destekleri yüzde 600 oranında artırdık. Sanayicimizde bundan faydalanıyor ve sanayi ile güzel bir işbirliği içerisindeyiz. Yeni yapılan öğrenci giriş kapımızı inşallah önümüzdeki günlerde açacağız. Büyük bir tarım kongresi düşünüyoruz çünkü Bilecik önemli bir tarım şehri aynı zamanda. Sayın bakanımızla da görüştük müsait olması durumunda kendisi de katılmak istiyor.” ifadelerini kullandı.

Rektör Beydemir Osmaneli MYO Aşçılık Programı öğrencilerinin eğitim aldığı binayı basın mensuplarına gezdirerek çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Basın mensupları ile hatıra fotoğrafı çektiren Rektör Beydemir, " üniversitemizin tanıtımı için özverili olarak çalışan yerel basınımıza teşekkür ederim" dedi.

Editör: TE Bilişim