Önceki gün Melek Mızrak Subaşı Başkanlığında gerçekleşen Mayıs ayı Belediye Meclis toplantısının ilk oturumunda tarihi bir şeffaflık kararı alınırken, büyük bir yanlıştan da dönülmesi gündeme geldi.

Pelitözü’nde yapılan ve rant elde edildiği iddiaları ile gündeme gelen hatta Müfettişler tarafından incelemeye alınan plan değişikliği revize edilmesi için Komisyona havale edildi. Toplantıya katılan tüm Meclis üyelerinin onay verdiği revizyon değişikliğinin Komisyona havalesi şeffaflık göstergesi olarak gösterildi.

Yapılan imar değişikliği ve rant elde edildiği iddiası ile gündeme gelen Belediye Meclisi'nde 17.05.2021 tarih ve 2021/63  sayılı karar ile onaylanan 1/500 ve 1/1000 ölçekli Pelitözü imar plan değişikliği önceki gün yapılan Mayıs ayı Meclis toplantısında Meclis üyelerinin oyları ile yeniden Komisyona havale edildi. Komisyona havale edilen ve görüşülecek olan imar değişikliğinin yeniden revize edileceği öğrenildi.

Yapılacak bu revizenin daha önce yapılan plan değişikliği ve görevden alınan Başkan Semih Şahin’in Danışmanı Selçuk Erdağı’nın oğlunun da yeraldığı hatta görevden uzaklaştırılan Belediye Başkanı Semih Şahin’in 1. derecede yakın akrabalarının arazisinin özel bir firma tarafından yaptırılan düzenleme ile benzinlik yerine dönüştürülen arsaları da  kapsadığı öğrenildi.

 Bilindiği gibi, görevden uzaklaştırılan  Semih Şahin, yaptığı basın toplantısında rüşvet iddiası ile tutuklanarak cezaevine gönderilen Danışmanı Kayı A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Erdağı’nın oğlunun imara açılmadan Pelitözü’ndeki yerlerden arsa satın aldıklarını kabul etmiş, 1. derece akrabalarının arsalarının benzinlik istasyonuna dönüştürülmesini ise tesadüf olarak nitelendirmişti.

Komisyon’da görüşüldükten sonra yeniden Perşembe günü 2. oturumda  Meclis gündemine gelecek olan plan değişikliği ve revizyonun gerçekleşmesi durumunda daha önce imara açılan ve rant elde edildiği iddia edilen yerlerin iptal edileceği öğrenildi.

Bu Komisyon kararının Meclis üyelerinin onaylaması durumunda Belediye Başkan Vekili Melek Mızrak Subaşı’nın ve Meclis üyelerinin şeffaflık adına önemli bir karar olduğu ayrıca bu davranışın kamuoyu tarafından büyük bir takdir ile karşılanacağı belirtiliyor.

Diğer yandan bu Komisyon kararına Meclis üyelerinden itiraz edip red oyu ya da çekimser oy verecek Meclis üyelerinin olup olmayacağı da merak ediliyor.

Editör: TE Bilişim