Sokağa çıkma kısıtlaması sebebiyle geçtiğimiz akşam hastalanan kedisini veterinere götürmek için polis merkezini arayan Yasemin Y. isimli kadın güvenlik güçleri tarafından kendisine izin verilmediğini ve sert bir ses tonu ile karşılaştığını iddia ederken, bu gibi acil olaylarda İl Hıfzıssıhha Kurulu’nun bir çözüm bulması gerektiğini belirtti.

Gazetemize ulaşan Yasemin Y. geçtiğimiz akşam kedisinin hastalanarak kusmaya başladığını ve saat 21.43 sıralarında veterineri aradığını ve kliniğe gelmesi durumunda veterinerin kedisine sağlık müdahalesi yapabileceğini bildirdiğini ve ardından sokağa çıkma kısıtlaması sebebiyle izin almak için polis merkezi ile irtibata geçtiğini aktardı. Polis memuruna durumu anlattığını ve kendileri nezdinde veya izin verilmesi durumunda kendi imkanı ile veterinere gitmek istediğini bildirdiğini belirten Yasemin Y. kendisine sert bir karşılık verildiğini ve sokağa çıkması durumunda “ceza konusunda bir şey diyemeyiz” yanıtını aldığını söyledi.

Kendisine yapılan muameleyi haksızlık olarak nitelendiren Yasemin Y. sonuçta kedisinin de bir canı olduğunu söylerken hayvansever birçok kişinin de bu gibi durumlar ile karşı karşıya kaldığını iddia etti.

Durum karşında mağdur olduğunu söyleyen Yasemin Y. yetkililere çağrıda bulunurken, bu gibi acil olaylar karşısında bir çözüm üretim üretilmesi gerektiğini belirtti.

Editör: TE Bilişim