İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in yanında bulunan iki kişinin silah ruhsatı almasıyla ilgili Bilecik ilini ve Emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ü işaret ederken,bu açıklama ilimizde geniş yankı uyandırdı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Habertürk Televizyonunda Kübra Par’ın sunduğu programda gazeteciler; Veyis Ateş, Mehmet Akif Ersoy, Merdan Yanardağ ve İsmail Saymaz'ın sorularını yanıtladı.

Bakan Soylu,katıldığı programda Sedat Peker’in bir kıza tecavüz ettiğini ve gözaltına alınarak karakola götürüldüğünü ve adı geçen kızın Peker’i emniyette teşhis ettiğini fakat dosyanın orada kapatıldığını ve bu olayla ilgili belge bulunduğunu söyledi.

Peker’in gözaltına alındığı sırada yanındaki iki kişinin silah ruhsatlarını Bilecik’ten aldıklarını ama şahısların Bilecik’e hiç gitmediklerini söylediklerine dikkat çeken Bakan Soylu, “Peki Bilecik’te kim var? Veli Küçük var” dedi.

Bu açıklama programı seyreden Bilecikliler de şaşkınlık ve buz etkisi yarattı. Gazeteciler Küçük’ün Bilecik’te yaşadığını teyit ederken, Peker’in Küçük ile yıllardır görüşmediğini söylediğini dile getirdiler.

Soylu’nun bu çıkışı sonrası Veli Küçük’ün kızı Avukat Zeynep Küçük ise bu iddialar hakkında açıklamada bulundu.

Editör: TE Bilişim