Özel Bilecik Edebali Koleji, her yıl eğitim ve öğretim faaliyetlerinin başlaması ile kutladığı İlköğretim Haftası programını bu yıl da okul bahçesinde tüm öğretmen, öğrenci veli ve kurucuları Sayın Saadet Güzel ve  Özgür Güzel’in katılımıyla gerçekleştirdi. Programın tüm içeriğini Özel Bilecik Edebali Koleji öğrencileri aktif rol alarak gerçekleştirdi.

Programın sunuculuğunu okulun 4/A sınıfı öğrencilerinden, Süleyman Kıral yaptı.

Program Saygı Duruşu ve okul öğrencisi Miray Gezer’in yönetiminde  İstiklal Marşı’nın okunması  ile başladı. Öğretmen ve öğrenciler taşıdıkları temsili eğitim meşalesi ile seyircileri selamladı. Günün anlam ve önemine yönelik konuşmasını Okul Müdürü Erkan Evren yaptı. Konuşmasında; Özel Bilecik Edebali Şehir Koleji’nin Atatürk İlke ve İnkılâplarına bağlı, ülkemizin Milli ve Manevi değerlerine saygılı, sorgulayan, üreten, çağın gerektirdiği donanımlara sahip, hayata sevgi ile sıkı sıkı bağlı bireyler yetiştirmenin önemine değinirken, eğitim öğretim döneminin başarılarla dolu olmasını diledi. 

Program daha sonra okulun 3/A sınıfı öğrencilerinden Miray Asya Ülger’in şiirini okumasıyla devam etti. Ardından 1. Sınıf öğrencileri, 2. sınıf öğrencilerinden teslim aldıkları çiçekleri Atatürk ve sıra arkadaşları anısına Atatürk büstüne bıraktı. Hemen ardından okulun 1/A sınıfı öğrencileri oryantasyon döneminde hazırladıkları Okula Başladık adlı şarkıyı seslendirdi. Ardından program Edebali Koleji 5 yaş öğrencilerinin gökyüzüne balon bırakmasıyla devam etti. İlköğretim Haftası Kutlama Programında mini konser dinletisi ile öğrenci,öğretmen ve veliler birlikte dans ederek doyasıya eğlendi. Program dinleti ve sonrasındaki  ikram ile son buldu.

Editör: TE Bilişim